Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Van Emden wil zich inzetten voor onderwijsverbetering

Van Emden wil zich inzetten voor onderwijsverbetering

02/03/2021 19:52 - Gilliamo Orban

Wilsientje van Emden, van huis uit leerkracht, zal zich als parlementariër vooral sterk maken voor het onderwijs.

Wilsientje van Emden, van huis uit leerkracht, zal zich als parlementariër vooral sterk maken voor het onderwijs.  

PARAMARIBO - Wilsientje van Emden (48) zal in De Nationale Assemblee pleiten voor verbetering van het onderwijs in Brokopondo. Dit streven is niet vreemd, omdat ze sinds 1996 onderwijzer is. “Ik ken de knelpunten en ga me sterk maken om deze op te lossen”, zegt het aankomende assembleelid tegen de Ware Tijd.

Zo ziet ze graag dat vroege schoolverlaters veel meer mogelijkheden krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ze geeft nu les op de avondmulo te Brownsweg en krijgt te maken met veel drop-outs. Daarnaast wil Van Emden dat er een school voor Voorgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) wordt gebouwd in district Brokopondo zoals het geval is in Marowijne. Er zouden genoeg studenten hiervoor zijn. Ook studenten uit het Boven-Surinamegebied in Sipaliwini kunnen deze school bezoeken. "Veel studenten in Brokopondo moeten vroeg in de ochtend opstaan om naar Paramaribo te gaan voor onderwijs op VOS-niveau." Van Emden zal ook pleiten voor afbouwen van de muloschool te Brownsweg. De bouw is gestart onder de vorige regering. Mogelijk door krappe financiële middelen is de nieuwe school nog niet opgeleverd.

Van Emden zal de opengevallen plek invullen die is ontstaan door het uittreden van Sergio Akiemboto in DNA. Zij stond tweede op de NDP-lijst van Brokopondo tijdens de verkiezing van 25 mei 2020. Akiemboto verloor op 11 februari een kort geding dat hij had aangespannen om zijn op 5 januari opgegeven plek in het parlement weer in te nemen. "Na de uitspraak ben ik gebeld door NDP-voorzitter Desi Bouterse en hij heeft me gefeliciteerd met de DNA-job die me te wachten staat", zegt Van Emden. Zij heeft donderdag de DNA-functie aanvaard door het document waarbij ze verkozen is verklaard door het Centraal Hoofdstembureau te ondertekenen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina