Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Rozenstruik faalt

COMMENTAAR: Rozenstruik faalt

01/03/2021 12:00

COMMENTAAR: Rozenstruik faalt

 

DAT JAIRZINHO ‘BIGI Boi’ Rozenstruik een goede MMA-vechter is staat buiten kijf. Maar ook dat hij nog veel moet leren staat als een paal boven water. Hij kon de verwachtingen zaterdagavond in Las Vegas niet waarmaken en verloor alle vijf ronden van de Fransman Gane. Ondanks dat de teleurstelling bij het thuisfront groot was, maakten de fans Rozenstruik op sociale media duidelijk dat zij nog steeds trots zijn en achter hem staan. Maar in het buitenland werd gehakt van hem gemaakt, vooral door de buitenlandse pers. In de berichtgeving was er nauwelijks een positief element te merken over het optreden van de Surinamer.

Gezien zijn positie op de UFC-ranglijst - hij stapte de ring in als nummer vier - vinden die media dat hij meer initiatieven had moeten nemen en zij hadden een veel beter optreden verwacht. Vooral omdat hij enkele maanden terug aan journalisten had gezegd niet met vechters die lager dan hem staan, in de ring te gaan. Zijn grootspraak is genadeloos afgestraft en hier is duidelijk van toepassing het gezegde: 'hoogmoed komt voor de val'. Hij kon zaterdag in Las Vegas de verwachtingen niet waarmaken. Het leek alsof de Surinamer bang was om aan te vallen en dat hij de arena had betreden zonder strijdplan.

Rozenstruik en zijn coach Michael Babb zijn in dit gevecht met de neus op de feiten gedrukt en kunnen niet anders dag toegeven dat er veel werk te doen is, wil de vechter tot betere prestaties komen. Menigeen vindt dat het laatste gevecht weer heeft geleerd dat Bigi Boy nog niet zover is en zichzelf heeft overschat. De roep van fans om een andere coach wordt alsmaar luider, omdat de vechter met zijn huidige begeleider zijn plafond zou hebben bereikt. Babb hoeft misschien niet aan de kant te worden gezet, maar zal dan wel een stap terug moeten doen voor iemand die het beter kan. Zo kan de huidige coach ook worden bijgeschoold. Hij moet daarbij niet alleen aan zijn eigen belang denken, maar vooral aan dat van de vechter, want daavoor is hij ingehuurd.

Intussen heeft Rozenstruik in een korte film gezegd dat het zijn slechtste gevecht ooit was, maar voegde er gelijk aan toe zich hard te zullen voorbereiden op zijn volgende gevecht. Dat is overigens bekend geluid van hem. Maar fans willen geen woorden, maar prestaties. Ongetwijfeld zullen veel fans benieuwd zijn naar het gevecht tegen Gane en uit de mond van de Surinaamse vechter willen horen waar zaken volgens hem zijn fout gegaan. Er mag worden gehoopt dat hij en zijn team eerlijk antwoorden, ook op voor hen 'lastige' vragen van verslaggevers. Want ook zulk gedrag is een vorm van sportiviteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina