Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Nooit spijt als je stemt op bestuur-Changoer'

'Nooit spijt als je stemt op bestuur-Changoer'

28/02/2021 15:34 - Marinio Balsemhof

Ravin Changoer, kandidaat-voorzitter tijdens de bestuursverkiezingen bij de Surinaamse Voetbalbond.

Ravin Changoer, kandidaat-voorzitter tijdens de bestuursverkiezingen bij de Surinaamse Voetbalbond. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Ravin Changoer is er zeker van dat er dit jaar voorgoed zal worden afgerekend met het huidige SVB-bestuur onder leiding van John Krishnadath. Het nationale voetbal is aan vernieuwing en verandering toe en het huidige bestuur heeft dat, ondanks meerdere regeerperiodes, niet kunnen bewerkstelligen, vindt de kandidaat-voorzitter. Hij denkt dat zijn team daar wel toe in staat is en roept de leden op om hem massaal te steunen en af te rekenen met het desastreuze beleid en de corruptieve handelingen van deze regeerders. De bestuursverkiezingen zijn vervroegd van 5 april naar 20 maart.

De geschiedenis leert dat het er niet al te eerlijk aan toegaat bij verkiezingen van de Surinaamse Voetbalbond, omdat meerdere leden in het verleden hun stem hebben verkocht. Gezien het verleden denkt Changoer dat er ook dit jaar weer met geld zal worden gesmeten. Echter, hij verzekert dat hij zich niet hieraan schuldig zal maken, omdat dat tegen zijn principe is.

Om de leden achter zich te krijgen is er een werkgroep ingesteld, die hen moet overhalen om op de dag van de verkiezing voor hem te stemmen. "Wij hebben andere standaarden en normen. Wij gaan geen mensen geld aanbieden. Als anderen dat willen doen, is het voor hun eigen verantwoordelijkheid", aldus Changoer in gesprek met de Ware Tijd.

Hij gelooft erin dat de leden zich er bewust van zijn dat er verandering moet komen en dat zijn groep de gelegenheid zal worden geboden om die te brengen. "Ik heb de steun van de meerderheid", aldus de zelfverzekerde kandidaat-voorzitter. Toch roept hij de leden op hun stem niet te verkopen.

Hij belooft bij winst goed en transparant bestuur, waarbij vooral de samenwerking erg belangrijk is. "Je zal er nooit spijt van hebben als je op dit bestuur stemt", verzekert Changoer. Alhoewel het al bekend is wie verder zitting zullen nemen in het zevenkoppig bestuur indien hij wint, wil hij de namen nog niet prijsgeven. Belangrijker vindt hij te benadrukken dat eenieder erbij zal worden betrokken, omdat het werk erg veel is.

Om effectief te kunnen werken zal het werk verdeeld moeten worden, waarbij de mensen op de juiste plekken geplaatst moeten worden. De kandidaten van zijn groep moeten daarom aan een bepaald profiel voldoen. Zij worden allemaal gedragen door de leden, zij hebben een vrij hoge academische scholing en denkniveau. "En zij hebben allemaal affiniteit met voetbal en dat maakt het mooi".

Changoer zegt niet over één nacht ijs te zijn gegaan bij zijn besluit zich in de verkiezingsstrijd te gooien. Nadat hij door enkele lidbonden en verenigingen werd benaderd om een nieuw bestuur te leiden en het Surinaamse voetbal tot ontwikkeling te brengen, heeft hij daar eerst serieus over nagedacht. De voorzitter van Deva Boys nam de tijd om ingekomen informatie door te nemen en zijn eigen veldwerk en onderzoek te doen voordat hij besloot om zich kandidaat te stellen.

Changoer's campagne is nog niet echt losgebarsten, maar daar komt vanaf de volgende week verandering in. Hij zal dan bij de leden zijn plannen uiteen zetten. Decentralisatie, open communicatie, transparantie en de aanpak van accommodaties vormen deel van de toekomstplannen. Hij vindt dat er genoeg fondsen zijn waaruit de SVB kan putten om de leden te ondersteunen, maar dat die niet worden aangeboord. Indien wel, dan bereiken de middelen niet hun bestemming. Daar wil zijn groep verandering in brengen.

Changoer, die ook voorzitter is van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF), beweert dat twee bonden leiden niet te veel van hem zal vergen. "Ik ga het werk niet alleen doen, maar het heel bestuur", geeft hij aan. De kandidaat bekijkt trouwens ook al de mogelijkheden om de SWF over te dragen of om met dat bestuur te kijken hoe zij eruit komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina