Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gorré neemt zekere voor onzekere

Gorré neemt zekere voor onzekere

28/02/2021 21:12 - Marciano Millerson

Gorré neemt zekere voor onzekere

 

PARAMARIBO - Dean Gorré neemt geen risico bij het samenstellen van de nationale voetbalselectie voor de eerste WK-kwalificatieontmoeting van 24 maart tegen de Kaaimaneilanden. Het eindteam zal niet uit 23, maar dertig spelers bestaan. “Je moet altijd rekening houden met blessures en dat spelers vanwege de coronacrisis reisproblemen kunnen ondervinden”, legt de bondscoach uit in gesprek met de Ware Tijd.

Gorré heeft intussen centrale verdedigers Shaquille Pinas en Ramon Leeuwin binnengehaald als de nieuwste leden van de 'diasporagroep'. Het duo speelt in de Nederlandse Eredivisie voor respectievelijk ADO Den Haag en AZ. "Met deze jongens zijn wij al drie maanden bezig", doet de bondscoach uit de doeken.

Nadat de Fifa in eerste instantie de aanvragen van Kelvin Leerdam, Ryan Donk, Nelom, Mitchell Donald, Diego Biseswar en Florian Jozefzoon had afgewezen, ging de oefenmeester meteen aan de slag. "Je moet een back-up hebben en die hadden wij. Maar toen kwam die doorbraak voor het zestal waardoor wij nu een grotere groep hebben", legt Gorré uit.

Met de toevoeging van Pinas en Leeuwin is het aantal diasporaspelers dat officieel voor Suriname mag uitkomen nu zeventien. Het wachten is op goedkeuring van het verzoek voor doelman Warner Hahn. Om de dertig voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kaaimaneilanden en Aruba (27 maart) te completeren zal Gorré dertien lokale internationals inclusief Roscello Vlijter, Gleofilo Vlijter en Ivenzo Comvalius, die in het buitenland voetballen, aan de groep toevoegen.

De selectie van Surinaamse jongens heeft intussen de trainingen in Paramaribo hervat. De diasporaspeler reizen op 22 maart naar Suriname af. Gorré heeft dan slechts één dag om met de groep te trainen. Intussen dringt ook de tijd voor de bondscoach. Hij bevindt zich namelijk al geruime tijd in Engeland bij zijn gezin, maar kan, doordat het luchtruim daar op slot ging, niet afreizen.

Gorré hoopt op versoepeling van de maatregelen, zodat hij snel naar Suriname kan komen. "Als het aan mij lag, was ik er al de vorige maand." De bondscoach bekijkt ook andere alternatieven, mocht er geen verandering komen. "Ik ben aan het kijken om via andere landen naar Suriname te komen." Het contact met de leiding van de Surinaamse Voetbalbond en zijn technische staf vindt via de verschillende digitale kanalen plaats.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina