Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil sterk in ruime zege SFA

Gavin Kensmil sterk in ruime zege SFA

25/02/2021 04:55 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil (14) had weer een sterk optreden voor SFA.

Gavin Kensmil (14) had weer een sterk optreden voor SFA. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Voor de derde wedstrijd op rij scoorde Gavin Kensmil 20+-punten voor de Stephen F. Austin State University. De Surinaamse basketballer eindigde woensdagavond met een game-high 21 punten in de 83-57 overwinning op Northwestern State University.

In het Prather Coliseum in Natchitoches, Louisiana miste Kensmil op één rebound na zijn derde opeenvolgende '20/10' double-double. Van zijn team-high negen rebounds waren vijf offensive en vier defensive. De forward stond in de basis en speelde 27 minuten. Hij scoorde acht van de dertien veldbaskets en benutte vijf van de tien vrije worpen. Kensmil had verder een game-high drie steals en één assist en maakte twee fouten. Hij had nul turnovers.

SFA stond bij de rust al met 40-31 voor, maar nam in de tweede helft verder afstand van de thuisploeg. Northwestern State University, die de voorgaande zes wedstrijden had gewonnen, moest voor de vierde keer op rij het hoofd buigen voor de winnaar. The Lumberjacks, die woensdag begonnen aan een reeks van drie uitwedstrijden op rij, staan zaterdag tegenover Lamar University. Eerder dit jaar - 23 januari - werd in eigen huis ruim gezegevierd: 102-72. Kensmil was toen goed voor zeventien punten, vijf rebounds, twee assists en twee steals.

Ranger College heeft in Division 1 van de National Junior College Athletic Association de derde zege op rij behaald. Maandagavond werd Southwestern Christian College in de uitwedstrijd met 75-48 verslagen. Cyarah Kensmil, jongere zus van Gavin, scoorde één van de twee veldbaskets, miste haar enige three-pointer, maar benutte wel haar beide vrije worpen. Ze eindigde met vier punten, één rebound, één assist, één steal en één block in zestien minuten.

Dancell Leter en Odessa College bleven maandagavond ongeslagen. Op bezoek bij Western Texas College werd met 78-67 gezegevierd. Leter speelde amper negen minuten en doelde in die periode geen enkele bal. Hij had één persoonlijke fout. Voor The Wranglers de tiende overwinning op rij. De ploeg speelt donderdag thuis tegen Clarendon College. Kensmil en Ranger krijgen zaterdag Collin College op bezoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina