Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie gouden plakken en eerste plek Nesty's Gators

Drie gouden plakken en eerste plek Nesty's Gators

25/02/2021 02:57 - Terence Oosterwolde

Het succesvolle estafetteteam van Florida Gators, dat de snelste jaartijd klokte op de 4x50 yard vrijeslagestafette.

Het succesvolle estafetteteam van Florida Gators, dat de snelste jaartijd klokte op de 4x50 yard vrijeslagestafette. Foto: floridagators.com  

PARAMARIBO - Halverwege de Southeastern Conference Championships heeft University of Florida de leiding genomen in het algemeen klassement. Op dag twee pakte het Gators-zwemteam onder leiding van Surinames Olympisch kampioen Anthony Nesty woensdag drie van de vier gouden medailles.

In Mizzou Aquatics Center prolongeerde Kieran Smith zijn titel op de 500 yard vrije slag. Hij tikte aan in 4:06,32 en evenaarde daarmee het NCAA-, Amerikaans- en US Open-record. Vorig jaar zette hij dezelfde tijd neer en kwam hij in het bezit van de drie records. Collega Gator Trey Freeman werd derde in 4:12,76. Smith brak dinsdag toen hij met Gators zilver pakte op de 4x200 yard vrijeslagestafette het SEC- en schoolrecord op de 200 yard: 1:29,48.

Adam Chaney van Florida legde op de 50 yard vrije slag beslag op de gouden medaille. Met zijn tijd (18,77 seconden) haalde hij ook de A-cut voor de NCAA-zwemkampioenschappen van volgende maand.

Net als dinsdag - goud op de 4x50 yard wisselslagestafette en zilver op de 4x200 yard vrijeslagestafette - zwom University of Florida ook woensdag een sterke estafette. Chaney, Will Davis, Smith en Eric Friese waren de snelsten op de 4x50 yard vrijeslagestafette. Ze brachten daarbij het SEC-meet record op hun naam in 1:15,21, de snelste tijd dit jaar in de Verenigde Staten.

Gators, vijfde na de eerste dag, nam in het algemeen klassement de leiding over met 571 punten. Kentucky, eerste na dag één, is nu tweede met 454 punten. De rest van de topvijf wordt rondgemaakt door Georgia (424,5), Tennessee (392) en Texas A&M (382). Donderdag staan op schema de 400 IM, 100 vlinder, 200 vrij, 100 school, 100 rug en 4x100 medley.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina