Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santokhi-Seenacherry ingeënt tegen Covid-19

Santokhi-Seenacherry ingeënt tegen Covid-19

24/02/2021 23:23 - Van onze redactie

Het moment waarop presidentsvrouw Mellisa Santokhi-Seenacherry wordt ingeënt tegen het coronavirus.

Het moment waarop presidentsvrouw Mellisa Santokhi-Seenacherry wordt ingeënt tegen het coronavirus. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Met haar besluit zich te laten vaccineren tegen Covid-19 hoopt presidentsvrouw Mellisa Santokhi-Seenacherry "alle twijfels die er nog in de samenleving zijn, weg te nemen". Ze werd woensdag ingeënt bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

De Communicatiedienst Suriname (CDS) maakte het nieuws woensdagavond bekend. Volgens dat orgaan zou aanvankelijk president Chandrikapersad Santokhi worden gevaccineerd, "maar vanwege zijn recente besmetting met het virus heeft het staatshoofd voldoende antistoffen aangemaakt", aldus de CDS.

Volgens Santokhi-Seenacherry zorgt de vaccinatie "voor opluchting dat we richting herstel en normalisatie gaan". Ze doet, schrijft de CDS, een beroep op de samenleving om zich te laten vaccineren. "Zo zullen wij ervoor zorgen dat Suriname op een snellere manier Covid-19 vrij kan zijn en ons leven weer terugkeert naar het oude.

Ziekenhuisdirecteur Jason van Genderen vindt het volgens de CDS jammer dat er veel negatieve berichten worden verspreid via social media, omdat die zorgen voor "onnodige vrees". Hij is blij dat de first lady deze stap genomen heeft, omdat dit aangeeft dat niemand hoeft te vrezen voor het vaccin.

De vaccinatiecampagne is dinsdag aangevangen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Samen met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid werden er twintig frontliniemedewerkers ingeënt. Daarbij zijn de duizend doses van het AstraZeneca-vaccin, geschonken door Barbados, ingezet.

Op 10 februari had directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid aangegeven dat frontliniewerkers zoals verpleegkundigen, dialysepatiënten en inwoners van bejaardentehuizen bij de eerste vaccinatieronde de voorkeur zouden krijgen. In de tweede ronde komen dan de gewapende machten, onderwijzers en hoge regeringsfunctionarissen aan de beurt. Het resterende van de risicogroepen wordt in het derde en vierde kwartaal gevaccineerd.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina