Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hooghart woest om bezoek rechter-commissaris aan CLO-woningbouwproject

Hooghart woest om bezoek rechter-commissaris aan CLO-woningbouwproject

24/02/2021 05:50 - Jason Pinas

CLO-voorzitter Ronald Hooghart (l) met naast hem zoon August dinsdag tijdens de persconferentie.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart (l) met naast hem zoon August dinsdag tijdens de persconferentie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO), is er totaal niet over te spreken dat het woningbouwproject van zijn organisatie aan de Esperanceweg in verband wordt gebracht met vermeende malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De Centrale Landaccountantsdienst en justitie zijn een onderzoek gestart naar mogelijke onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan.

Echter, Hooghart ziet dit als politiek spel dat wordt gestuurd vanuit de regering. "Den man wani sroto ala den prominent blakaman di kan feti tegen a regering", merkte hij dinsdag op tijdens een persconferentie. Hij benadrukt dat er inderdaad een samenwerking is met de SPSB maar dat er verder niets verkeerds is gebeurd. De vakbondsleider vindt het daarom vreemd dat hij, zonder dat er enig bewijs is geleverd, als een verdachte wordt behandeld. Hij is meerdere malen opgeroepen door de politie. "Allerlei gekke vragen. Als ik wilde stelen was ik allang rijk in dit land", aldus de CLO-voorzitter.

Hooghart zegt dat hij iets meer dan SRD 4 miljoen heeft geleend bij het woningbouwfonds van de SPSB. Daarna heeft hij nog eens SRD 1 miljoen geleend bij het ambtenaren pensioenfonds om de huizen af te bouwen. Over de afbetaling zijn er volgens hem afspraken. "Ik heb ook geld geleend bij sommige van de lidbonden om de wegen te rehabiliteren", schetste hij de bestemming van de bedragen. Volgens hem zijn de financieringsafspraken niet volledig nagekomen door de bewoners waardoor een aantal werkzaamheden op het woningbouwproject stagneren.

Over ex-SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto, die nu al enkele maanden vastzit voor mogelijke malversaties bij de bank, spreekt Hooghart zich lovend uit. "Kromosoeto is een heel goed mens, hij helpt. Daarom meki a de na strafu now." Of hij gaat meewerken aan het strafrechtelijk onderzoek zegt Hooghart niet concreet. "Meki a procureur-generaal go sribi. Laat hij me maar komen opsluiten", antwoordt hij op vragen van journalisten.

Als trekker van het woningbouwproject is de CLO-voorzitter vooral kwaad dat rechter-commissaris Ingrid Latjicharan zich onlangs heeft georiënteerd op de locatie. Volgens hem zijn enkele bewoners gehoord door de politie. "Wat heb ik zo gedaan dat ze moeten gaan kletsen op mijn project. Wat voor informatie zoeken ze? De bewoners moesten allerlei nonsens aanhoren van de politie en de rechter. Den man go na Poenai?"

Hij meent dat zijn collega's van de CLO, die zich tegen hem hebben gekeerd, ook een vinger in de pap hebben. Hooghart vermoedt dat die groep mensen aanzet om hem in een kwaad daglicht te stellen zodat ze de vakcentrale kan overnemen. "Wat ze hebben verklaard bij de politie, is om me in de gevangenis te krijgen. Dat kan wanneer ik dood ben", benadrukt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina