Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OBS legt staatsvervoer woensdag lam

OBS legt staatsvervoer woensdag lam

23/02/2021 14:27 - Gilliamo Orban

OBS legt staatsvervoer woensdag lam

 

PARAMARIBO - De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft dinsdag besloten om landelijk bussen en boten woensdag niet te laten rijden en varen, omdat de verhoging van de maandelijkse betaling niet is ontvangen. Het in de garage en aan de ketting houden van de staatsbussen en -boten zal betekenen dat duizenden burgers zullen worden gedupeerd.

"Mijn dagelijkse betaling is SRD 708,75, maar voor brandstof moet ik per dag SRD 720 uitgeven. We kunnen de staat niet meer subsidiëren", schetst Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, dinsdag de situatie tegenover de Ware Tijd.

De OBS heeft in november 2020 een akkoord bereikt over nieuwe tarieven met Fariyal Renfurm, directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf. Die werden bepaald op basis van het aantal kilometers dat de vervoerders dagelijks afleggen. De verhoging ligt tussen de 90 en 150 procent.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina