Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Avondklok met uur verzet

Avondklok met uur verzet

23/02/2021 19:57 - Van onze redactie

Avondklok met uur verzet

 

PARAMARIBO - De avondklok, zowel door de week als in het weekend, wordt met een uur verzet. De regering heeft dinsdagavond de nieuwe maatregelen bekendgemaakt die gelden van 24 februari tot en met 9 maart. Van maandag tot en met donderdag gaat de avondklok om tien uur 's avonds in, in plaats van negen uur. Voor het weekend - vrijdag, zaterdag en zondag - duurt de avondklok van acht uur 's avonds tot vijf uur in de ochtend.

Ondanks de dalende trend van Covid-19-gevallen is het "dringende advies" van de regering nog steeds om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan. Daarnaast moeten de algemene maatregelen - het dragen van mond- en neusbedekking buiten het eigen huis, de anderhalve meter fysieke afstand en het regelmatig wassen van de handen met zeep en water of gebruik maken van een handsanitizer - in acht worden genomen.

 

Maatregel 2

Geen samenscholing van groepen groter dan tien personen. Dit geldt niet voor werk en sectoren of activiteiten waarvoor er een protocol is. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend en mag er onder geen beding toestemming/ontheffing worden gegeven door de autoriteiten! Illegale feesten zullen aanzienlijk beboet worden.

Maatregel 3

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer vijftig personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de Covid-19-maatregelen.

Maatregel 4

Alle non-contactsporten (met inbegrip van individuele sportactiviteiten) zijn toegestaan onder strikte naleving van de protocollen. Contactsporten zijn uitsluitend in de buitenlucht toegestaan.

Maatregel 5

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6

Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging, nachtclubs, dancings, discotheken, indoor dining en dergelijke, bordelen en bars zijn gesloten voor het publiek;

Casino's, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, recreatieoorden, sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of gelegenheden, kappers, kapsalons, schoonheidssalons en barbershops zijn open voor het publiek.

Maatregel 7

De bewaking van de gesloten grenzen wordt opgevoerd aangezien import van Covid-19-varianten een gevaar vormt. Uiteraard zullen slechts repatrianten met quarantainemaatregelen worden toegelaten. De grens via de lucht is dus uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer mits wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is en uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

Maatregel 8

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Maatregel 9

Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hen verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Maatregel 10

Overheidskantoren zijn tussen 24 februari en 9 maart opengesteld op basis van minimale bezetting. Personeel moet, voor zover mogelijk, van huis uit werken en via Zoom of andere media vergaderen/overleggen. Dat geldt ook voor de hoge colleges van staat (regering, DNA). Dit geldt niet voor essentiële diensten van de overheid.

Maatregel 11

Het toezicht op de naleving van de mondkapjesplicht op de werkplek (kantoren, bedrijfsruimten, ziekenhuizen et cetera) wordt opgevoerd door mensen aan te wijzen die hierop letten en optreden.

Maatregel 12

Het is eenieder, verboden om alcohol te gebruiken in het openbaar. Met name het alcoholgebruik en het onnodig ophouden in de nabijheid van winkels en supermarkten is per heden verboden en er zal hiertegen worden opgetreden.

Maatregel 13

Er mag per gezin slechts één persoon toegelaten worden tot supermarkten en andere handelszaken. De verantwoordelijkheid en controle hiervan zal geschieden door de handelszaken.

Maatregel 14

Markten mogen open onder naleving van de geldende protocollen en strak toezicht van de marktmeesters, milieu- en arbeidsinspectie.

Maatregel 15

Alle winkels dienen van maandag tot en met donderdag uiterlijk 21:00 uur en van vrijdag tot en met zondag uiterlijk 19:00 uur hun deuren te sluiten voor het publiek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina