Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil opnieuw 'Player of the Week'

Kensmil opnieuw 'Player of the Week'

22/02/2021 19:38 - Terence Oosterwolde

Voor de tweede keer dit seizoen is de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil uitgeroepen tot 'Speler van de Week' in de Southland Conference.

Voor de tweede keer dit seizoen is de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil uitgeroepen tot 'Speler van de Week' in de Southland Conference. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Voor de tweede keer dit seizoen is Surinames Gavin Kensmil in de Verenigde Staten uitgeroepen tot 'Player of the Week' van de Southland Conference. Die organisatie en de Stephen F. Austin State University maakten zijn uitverkiezing maandag bekend. De eerste keer dat Kensmil beste speler van de week werd was op 7 december 2020.

Op haar eigen website schrijft de Southland Conference onder meer over zijn prestatie op 15 februari toen hij met 28 punten en tien rebounds, beide game-highs, eindigde in de 89-79 overwinning op de University of New Orleans. De forward scoorde elf van zijn zeventien baskets, had drie assists en twee steals. Van zijn tien rebounds waren zeven offensive. Kensmil nam acht van SFA's laatste tien punten voor zijn rekening: drie lay-ups en twee vrije worpen. In de Southland Conference staat Kensmil tiende om zevende met gemiddelden van respectievelijk 14,8 punten en 6,7 rebounds, maar is hij met afstand eerste als het gaat om schotpercentage; hij scoort 64,2 procent van zijn baskets.

Aangegeven wordt dat het zijn tweede wedstrijd op rij met een double-double was. Vijf dagen daarvoor had de Surinaamse forward 23 punten en tien rebounds tegen Texas Agricultural & Mechanical University. Voor dit seizoen staat hij op drie games met dubbele cijfers in twee statistische categorieën. Zijn eerste double-double - zeventien punten en tien rebounds - kwam op 13 januari tegen de University of Central Arkansas (95-69). 

SFA (13-3, 9-1 Southland Conference) had zaterdag moeten spelen tegen de University of the Incarnate Word maar vanwege de slechte weersomstandigheden werd het duel geschrapt, omdat de tegenstander niet meer kon afreizen. The Lumberjacks hebben voor de komende periode drie uitwedstrijden in zes dagen. De reeks begint woensdag tegen Northwestern State University, vervolgens zaterdag tegen Lamar University en dan op 1 maart tegen de University of Central Arkansas.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina