Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste winst De Randamie en Apollo Amsterdam

Eerste winst De Randamie en Apollo Amsterdam

20/02/2021 21:28 - Terence Oosterwolde

Sergio de Randamie en Amsterdam Apollo zitten in de Nederlandse eredivisie niet langer meer zonder zege.

Sergio de Randamie en Amsterdam Apollo zitten in de Nederlandse eredivisie niet langer meer zonder zege. Foto: FB Apollo Amsterdam  

PARAMARIBO - Na zeven nederlagen op rij hebben de Surinaamse basketballer Sergio 'Mongo' de Randamie en Apollo Amsterdam eindelijk gewonnen in de Dutch Basketball League. Met 1,1 seconde stond het nog 60-60 tegen Aris Leeuwaarden, maar door een at-the-buzzer three-pointer van Floris Versteeg verliet Amsterdam Kalverdijkje als winnaar: 63-60.

De Randamie speelde 26 minuten en 38 seconden. Hij eindigde met vier punten, team-highs vijf rebounds en drie assists, één steal en had ook de enige block shot van het team. De forward benutte één van de twee vrije worpen en scoorde één van de drie three-pointers. Hij miste zijn enige veldbasket en had drie turnovers en één fout.

Apollo Amsterdam kende een moeizame start van het seizoen, dat in januari opnieuw werd opgestart. De ploeg verloor achtereenvolgens van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (54-90), Almere Sailors (67-74), Zorg & Zekerheid Leiden (76-103), Yoast United (81-89), Landstede Hammers (77-105), Donar (55-76) en Basketbal Academie Limburg (70-81).

Midden in de povere start stapte coach Laki Lakner op. Hij diende op 23 januari direct na de nederlaag tegen Zorg & Zekerheid Leiden zijn ontslag in. Vier dagen daarna werd Edwin van der Hart als hoofdcoach aangesteld. Hij is oud-speler van Amsterdam en werd op zijn 25ste naast speler ook coach van Delta Lloyd Amsterdam.

Amsterdam speelt op 27 februari in de eigen Apollohal tegen Heroes Den Bosch. de nummer zes (4-3). Apollo Amsterdam (1-7) is hekkensluiter. The Hague Royals (1-6) en Almere Sailors (1-6) staan net daarboven op de tiende en elfde plek. Op acht en negen staan Basketbal Academie Limburg (2-5) en Aris Leeuwarden (2-6).

Yamill Wip en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (4-3) boekten donderdag in Topsportcentrum Almere een ruime overwinning op Almere Sailors: 84-53. Wip speelde zeventien minuten en 41 seconden. Hij eindigde met drie punten, één rebound en had één turnover en één fout. Op 28 februari volgt de uitpartij tegen nummer vier Yoast United (5-2).

In de Verenigde Staten won de Surinaamse basketballer Dancell Leter met de Odessa College van de bezoekende Howard College: 88-85. Leter, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Amerikaanse junior college, begon in de basis. In 23 minuten was hij goed voor vier punten, vijf rebounds en één steal. Hij scoorde twee van zijn drie schoten.

Leter stond tot nu toe alle negen wedstrijden van Odessa in de basis. De ploeg is ongeslagen (9-0). De Surinaamse forward heeft gemiddelden van 6,8 punten, vier rebounds en 1,2 assists. Hij heeft een schotpercentage van 62,2, benutte 68,8 procent van zijn vrije worpen (elf van de zestien) en schoot 40 procent van zijn three-pointers raak. Vorig jaar kwam hij in 31 wedstrijden voor Jacksonville tot gemiddelden van 13,3 punten, 10,2 rebounds, 1,9 assists, 1,1 steals en 1 block.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina