Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bee krijgt verslag zittingstermijn DNA 2015-2020

Bee krijgt verslag zittingstermijn DNA 2015-2020

20/02/2021 16:08 - Amanda Palis

Voormalig DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons (r) overhandigt het zittingsverslag 2015-2020 aan haar opvolger Marinus Bee.

Voormalig DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons (r) overhandigt het zittingsverslag 2015-2020 aan haar opvolger Marinus Bee.  

PARAMARIBO - Parlementsvoorzitter, Marinus Bee heeft vrijdag het eerste zittingsverslag van de periode 2015-2020 in ontvangst mogen nemen van zijn voorganger Jennifer Geerlings-Simons. De overdracht, die plaatsvond in de vergaderzaal van DNA, is de eerste van velen die nog zullen komen.

Het initiatief voor het opmaken van zo een zittingsverslag komt van de vorige leiding van het parlement. "Met het oog op het versterken van de verslaglegging van DNA is er een initiatief gemaakt om een verslag te maken van de zittingsperiode om bij de overdracht van de leiding van het parlement duidelijk aan te geven wat er precies is gedaan", vertelt Geerlings-Simons.

Zij heeft in haar carrière opgemerkt dat er nagenoeg altijd heel slecht naslagwerk is bijgehouden van de gegevens en werkzaamheden van DNA. Het is ook de bedoeling om van de vorige zittingstermijn (2010-2015) een verslag aan te bieden. "Het verslag is zo goed als klaar, maar enkele zaken zijn nog niet helemaal rond. Toen het zover was om het te laten drukken kwam de pandemie", zegt Geerlings-Simons.

Het is ook opgenomen bij wet dat elk zittend parlement zo een verslag moet indienen na elke zittingstermijn. Het verslag moet een duidelijke weergave zijn van de werkzaamheden en activiteiten die er zijn uitgevoerd. In het boekwerk zijn de wetten opgenomen die binnen die zittingstermijn zijn aangenomen, presentielijsten en de verschillende activiteiten en missies uitgevoerd tijdens de zittingsperiode.

In totaal zijn er voor de periode 2015-2020 329 openbare vergaderingen gepland waarvan er 27 geen voortgang hebben gehad en zes niet zijn doorgegaan, omdat er geen quorum was. In de laatste zittingsperiode van Geerlings-Simons zijn er in totaal 144 wetten goedgekeurd in het parlement. Ook is er aangegeven met welke consultants er is gewerkt in de afgelopen vijf jaren bij DNA en waarvoor zij precies zijn aangetrokken.

Bee is ingenomen met dit initiatief van Geerlings-Simons en geeft aan dat het zeker belangrijk is om dit te ondersteunen. "Ere wie ere toekomt, ik sta helemaal achter dit project, want wanneer zaken worden vastgelegd, is het makkelijker voor je opvolger om het werk op te pakken. Dit verdient zeker onze ondersteuning", zegt de huidige voorzitter die het verslag vergelijkt met de traditionele brief die de vertrekkende president achter laat voor de nieuwe in het Witte Huis. "Wij gaan proberen om bij de overdracht gelijk dit verslag te overhandigen. Het zal zeker voortgezet worden om zo een verslag te overhandigen", aldus Bee.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina