Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OWC: 'Scholen beginnen maandag'

OWC: 'Scholen beginnen maandag'

19/02/2021 19:04 - Van onze redactie

OWC: 'Scholen beginnen maandag'

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft intussen bevestigd dat de scholen maandag beginnen. Eerder vrijdag had minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de Covid-19-persconferentie laten weten dat het totale onderwijsproces weer kon worden opgestart.

Een datum had de bewindsman niet, "maar de scholen op het hoger niveau mogen feitelijk al worden opengesteld". De instructies daaroe waren volgens hem al gegeven aan OWC. Ramadhin zei dat op basis van het advies van het Outbreak Management Control Team de regering er unaniem over eens is dat het "verstandig en medisch verantwoord" is om het totale onderwijsproces te hervatten.

In een bekendmaking op de Facebookpagina van OWC wordt aangegeven dat de hervatting van het onderwijsproces voor alle scholen van het secundair en tertiar onderwijs, met name het algemeen vormend beroepsonderwijs, op 22 februari plaatsvindt "volgens de gebruikelijke schooltijden". Leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten van VOJ- en VOS-scholen en tertiaire instanties worden opgeroepen zich maandag aan te melden op hun school. De gedetailleerde instructies zullen ze van de school zelf krijgen. Benadrukt wordt dat alle Covid-19-protocollen en bekende schoolafspraken in acht moeten worden genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina