Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lockdownovertreders gaan 'vreselijk tekeer' tegen politie

Lockdownovertreders gaan 'vreselijk tekeer' tegen politie

15/02/2021 23:11 - Van onze redactie

Lockdownovertreders gaan 'vreselijk tekeer' tegen politie

Foto: politie.sr  

PARAMARIBO - Zeven lockdownovertreders, onder wie drie vrouwen, zijn "vreselijk tekeer gegaan" tegen de politie. Volgens het bericht van de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname (KPS) zijn deze zeven personen, die het niet eens waren dat zij staande waren gehouden, afgevoerd naar de politiebureaus Keizerstraat en Geyersvlijt.

Tijdens het long weekend zijn tussen donderdagavond en maandagochtend 301 lockdownovertreders, inclusief 45 vrouwen, door de politie overgebracht naar de Politieacademie aan de Commewijnestraat. De wetsdienaren werden daarbij bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname en het Nationaal Leger. De mensen waren of zonder enige reden op straat of waren langs de weg alcohol aan het drinken.

De politie was genoodzaakt 38 voertuigen weg te slepen omdat de autobestuurders hun rijbewijzen op dat moment niet konden tonen. Sommige van hen gaven aan niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Het KPS blijft de samenleving op het hart drukken om de Covid-19-maatregelen in acht te blijven nemen. Tussen maandag en donderdag gaat de avondklok om negen uur 's avonds in, op de andere dagen twee uur eerder.

Eén van de maatregelen is dat het eenieder is verboden om alcohol te gebruiken in het openbaar. Dat verbod werd ingesteld nadat diverse personen die zich hadden opgehouden bij supermarkten besmet waren geraakt. "Het alcoholgebruik en het onnodig ophouden in de nabijheid van winkels en supermarkten is per heden verboden en hiertegen zal worden opgetreden", waarschuwde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op 10 februari.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina