Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Anand Dwarka op romantische toer tijdens Valentijnsdag

Anand Dwarka op romantische toer tijdens Valentijnsdag

14/02/2021 04:04 - Audry Wajwakana

Anand Dwarka op romantische toer tijdens Valentijnsdag

 

PARAMARIBO - Dat het zondag Valentijnsdag is, zal vrijwel niemand zijn ontgaan. De partytentjes langs de straten op strategische plekken die cadeautjes en (nep) rode rozen verkopen nemen naarmate de dag nadert toe. Ook in de media en op social media barstte het van de Valentijnreclame.

Kunstenaar Anand Dwarka (39) is één van velen die opgelucht is dat de Covid-19-maatregelen zijn versoepeld. Hij heeft zich de afgelopen dagen voorbereid op de mini-expo 'Valentine', die op de bijzondere dag voor geliefden bij Waka Pasi wordt gehouden.

Sinds de coronapandemie is Dwarka in Cabana Pramaka te vinden. De plek leent zich ervoor om rustig te schilderen en nieuwe gezichten te ontmoeten. Voor de expo heeft hij twee nieuwe kunstwerken geschilderd: 'Tranga Lobi' en 'Red Rose'. Acrylschilderijen op canvas van honderd bij zeventig centimeter, waarbij hij met zijn palletmes heeft gewerkt. Een techniek die de kunstenaar vaak gebruikt.

Behalve met de tentoongestelde werken pakt hij dit jaar op een originele manier uit. Aan de eerste vijftig (jonge) vrouwen, biedt hij een roos en een beker zelf geperste sinaasappelsap aan. "Als man respecteer ik de vrouw, die ik altijd met Moeder Aarde vergelijk, vandaar die roos. Sinaasappelsap heeft vitamine C die heel goed is tegen het coronavirus", redeneert de artiest. Voor koppels heeft hij de Valentijn-fotoshoot bedacht: bezoekers mogen zich met zijn werken op de achtergrond of met hem laten vastleggen.

De mini-tentoonstelling is van één tot zes uur. Dwarka wordt eind april veertig jaar. Net als de voorgaande jaren viert hij zijn jaardag met een expo, waarvan de voorbereidingen al zijn begonnen. Voor de bigi yari gaat hij muziek makende en dansende figuren uitbeelden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina