Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Total lockdown weekenden werpen vruchten af in Nickerie

Total lockdown weekenden werpen vruchten af in Nickerie

12/02/2021 19:52 - Arjen Stikvoort

Dc Senrita Gobardhan (l) zegt dat de mensen in Nickerie zich nu rustiger gedragen.

Dc Senrita Gobardhan (l) zegt dat de mensen in Nickerie zich nu rustiger gedragen. Foto: BIC Nickerie  

PARAMARIBO - De twee total lockdown weekenden hebben volgens districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan wel geholpen om het aantal Covid-19-gevallen in Nickerie terug te brengen. Radha Ramjatan, coördinator van het Covid-19-team in Nickerie, beaamt tegenover de Ware Tijd dat de weekendlockdowns een positief effect hebben. Dinsdag kwam er een nieuwe positieve case bij. Er liggen nu vier personen in isolatie in het Mungra Medisch Centrum, zegt Ramjatan.

Bij de volle capaciteit is er uitwijkmogelijkheid naar het Staatslogeergebouw, waar er twaalf tot veertien extra bedden zijn voor mensen die Covid-19 hebben. "Maar voorlopig lukt het met onze isolatiecapaciteit." Het Mungra Medisch Centrum heeft twee Intensive Care-bedden: één voor de Covid-19-zorg, de andere voor de reguliere zorg. Ook krijgen de verdachte gevallen een aparte ruimte in het ziekenhuis. Maar voorlopig is dat nog niet nodig. "Nickerie is beheersbaar", laat Ramjatan weten.

Er hebben zich in Nickerie geen calamiteiten voorgedaan tijdens de twee total lockdown weekenden. Er zijn wel enkele mensen op de bon geslingerd, die de Covid-19-regels aan hun laars lapten. Maar de politie en het Quick Response Team doen haar werk, laat de dc weten. Ook heeft de politie mensen staande gehouden om te checken of ze wel de benodigde dispensatie hadden. "De mensen gedragen zich nu rustiger", zegt Gobardhan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina