Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: 2 doden, 1.000 doses vaccin binnen

Covid-19: 2 doden, 1.000 doses vaccin binnen

11/02/2021 20:12 - Van onze redactie

Covid-19: 2 doden, 1.000 doses vaccin binnen

 

PARAMARIBO - Het Covid-19-dodental voor februari staat al op twaalf. Donderdag zijn er twee sterfgevallen gerelateerd aan het coronavirus gemeld. Daarmee zijn er nu 166 personen in Suriname overleden aan het besmettelijke longvirus.

In de afgelopen 24 uur werden tien personen uit hoofdstad Paramaribo en acht uit district Wanica positief getest. De overige acht besmettingen werden geregistreerd onder 'overige'. Van de 233 personen van wie een swab werd afgenomen, testten 207 negatief. Suriname staat met de jongste aanpassing op 8.765 besmettingen met daartegenover 8.155 genezen personen, inclusief 32 in het voorbije etmaal. Er liggen 51 personen met Covid-19 in ziekenhuizen, acht op de intensivecareafdelingen en 103 positieven zijn in isolatie.

Suriname heeft donderdag duizend doses AstraZeneca-vaccin ontvangen van Barbados. Daags daarvoor had minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid al laten doorschemeren dat de vaccins onderweg waren. Met de duizend doses kunnen vijfhonderd personen alvast worden gevaccineerd. Frontliniemedewekers genieten daarbij voorkeur, maar vaccinatie zal pas plaatsvinden als het AstraZeneca-vaccin is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ramadhin onthulde tijdens het persmoment dat een panel van wetenschappelijke experts woensdag heeft aangegeven dat dit vaccin voor elke leeftijdsgroep is te gebruiken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina