Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19 zorgt voor muziek maken op afstand

Covid-19 zorgt voor muziek maken op afstand

07/02/2021 14:07 - Shanavon Arsomedjo

Nisha Madaran is een langeafstandssamenwerking aangegaan
met de Nederlandse Hindi-artiest Indroniel.

Nisha Madaran is een langeafstandssamenwerking aangegaan met de Nederlandse Hindi-artiest Indroniel. Foto: Sasra Photography  

PARAMARIBO - Improvisatie is key. Vooral in deze Covid-19-pandemie. Niet omdat er niet kan worden gereisd, betekent het dat er ook geen muziek kan worden gemaakt met buitenlandse collega’s. En dat bewijzen Indroniel en Nisha Madaran. Zij brachten vorig weekend de cover ‘Jeevan’ uit.

Voor dit nummer hebben beide artiesten hun zanggedeelte in huneigen land opgenomen, alsook de videoclip. Dat alles bij elkaar gebracht, heeft geresulteerd in een Hindi-nummer in een modern jasje. Om de video een extra tintje te geven, hebben beide partijen afgesproken om dansers erbij te halen. Dat is in Suriname nog net gelukt, maar in Nederland niet omdat het land een strenge lockdown kreeg.

Indroniel wilde altijd al met Nisha samenwerken. De Nederlandse Hindi-zanger was bezig aan de cover, toen hij besloot er een duet van te maken. Omdat hij Madaran altijd al op het oog had, besloot zijn team de Surinaamse zangeres te benaderen. "Het is altijd een uitdaging om op afstand opnames te maken, zeker ook videobeelden, want die moeten bij elkaar passen", aldus Madaran.

Ondanks de uitdagingen heeft ze de samenwerking als fijn ervaren, ook omdat zij Indroniel een goede zanger vindt. Terwijl 'Jeevan' airplay krijgt, werkt Madaran verder aan nieuwe muziek. In de loop van de komende tijd zal zij covers, eigen nummers, maar ook collaboraties uitbrengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina