Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opstart onderwijs binnenland 15 februari

Opstart onderwijs binnenland 15 februari

06/02/2021 05:54 - Van onze redactie

Registratie van schoolleiders uit het binnenland.

Registratie van schoolleiders uit het binnenland. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) streeft ernaar om op 15 februari het onderwijsproces in het binnenland op te starten. De commissie Onderwijs Binnenland heeft twee opties aangedragen voor de 94 basisscholen in het binnenland: lespakketten voor taal en reken en een radioprogramma, waarbij er rekening wordt gehouden met de moedertaal van de leerlingen en de verschillen in leefomstandigheden en cultuur.

De afdeling Curriculum Ontwikkeling is intussen ook gestart met het ontwikkelen van zelfinstructielessen, waarbij het kind met minimale ondersteuning van een volwassene aan de slag kan. De schoolleiders, die in de sessie hebben geparticipeerd, kunnen zich volgens OWC vinden in de aangedragen opties. Onlinelessen in hun werkgebied zijn namelijk niet mogelijk onder meer door slechte of geen interntverbinding.

Echter, door hen werd er ook op gewezen dat de mogelijkheid van radioprogramma's niet overal zal kunnen. De schoolleiders zien door deze hindernissen daarom graag dat de regering zo snel mogelijk mogelijkheden creëert om fysiek les mogelijk te maken. De leerlingen in het binnenland zouden daar meer aan hebben.

Yuro Dipotaroeno, directeur Algemeen Vormend Onderwijs, benadrukte tijdens de sessie dat OWC slechts een "ondersteunend faciliterende rol" zal vervullen. "Wij pretenderen niet alles te weten vanachter ons bureau in Paramaribo. We hebben de schoolleiders en leerkrachten nodig om het beleid voor het binnenland uit te voeren." De commissie zal de suggesties van de schoolleiders meenemen bij het formuleren van het beleid over de opstart van het onderwijs in het binnenland.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina