Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Clad constateert onrechtmatige besteding COVID-19-noodfonds

Clad constateert onrechtmatige besteding COVID-19-noodfonds

05/02/2021 18:20 - Ivan Cairo

President Chandrikapersad Santokhi toont het Clad-rapport over onrechtmatige besteding van gelden uit het COVID-19 Noodfonds.

President Chandrikapersad Santokhi toont het Clad-rapport over onrechtmatige besteding van gelden uit het COVID-19 Noodfonds.  

PARAMARIBO - De Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) heeft ernstige onregelmatigheden geconstateerd bij de besteding van het Covid-19-noodfonds van SRD 400 miljoen. De onregelmatigheden zijn volgens president Chandrikapersad Santokhi van dien aard dat de regering het rapport dat de Clad hieromtrent heeft uitgebracht naar het Openbaar Ministerie heeft doorgestuurd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Het rapport is vrijdag aan De Nationale Assemblee aangeboden. Tijdens de openbare vergadering over de wijziging en verlenging van de wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand Covid-19 hebben verschillende assembleeleden vragen gesteld en wilden ze weten hoeveel geld uit voornoemd fonds is besteed en hoeveel daarvan over is.

De president merkte in zijn reactie op vragen en opmerkingen van parlementariërs op dat de regering al vroeg indicaties had dat de middelen onrechtmatig en ondoelmatig zijn besteed. Toen de regering in juli vorig jaar aantrad werd SRD 123 miljoen in het Covid-19-noodfonds aangetroffen.

"Ik heb geen enkele aanleiding om dit rapport niet direct te sturen naar de procureur-generaal. Dat rapport is vandaag al naar de procureur-generaal gestuurd", zei de president. De personen die verantwoordelijk zijn voor de onrechtmatige besteding zullen ter verantwoording worden geroepen, aldus het staatshoofd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina