Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Acht niet opgehaalde lijken in mortuarium AZP

Acht niet opgehaalde lijken in mortuarium AZP

05/02/2021 16:35 - Van onze redactie

Acht niet opgehaalde lijken in mortuarium AZP

 

PARAMARIBO - In het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) liggen acht stoffelijke overschotten, die nog niet zijn geclaimd. Eén van de lijken ligt er al ruim één jaar. Het Korps Politie Suriname heeft familieleden vrijdag opgeroepen om binnen twee weken contact te maken met de Forensische Opsporing of het mortuarium van AZP om de begrafenis van de overledene ter hand te nemen.

In de koelcellen liggen drie lijken van wie de namen niet bekend zijn. Het gaat om een vrouw die werd aangetroffen in de Surinamerivier en op 11 april 2020 werd binnengebracht. Ook van een Venezolaanse man, die van de Wijdenboschbrug is gesprongen, zijn er geen persoonsgegevens. Hetzelfde is het geval met een Afro-Surinamer, die van de Saronbrug sprong. Hun lijken werden op respectievelijk 5 augustus en 20 oktober vorig jaar binnengebracht.

Van de overledenen van wie de gegevens bekend zijn, ligt het lijk van Ruben Markiet er het langst. De 59-jarige man werd op 1 januari 2020 binnengebracht, nadat hij dood werd aangetroffen in een gebouw aan de Grote Combéweg. De andere stoffelijke overschotten zijn van de 56-jarige Braziliaan Claudemar Robert Da Rocha (29 augustus 2020 binnengebracht), 63-jarige Ajoe Balberlon (21 september 2020 binnengebracht) en D. Emanuelson (overleden op 9 oktober 2020 in het AZP). In het mortuarium is ook een skelet, dat op 1 oktober 2020 werd aangetroffen aan de Sheombarlaan te Uitvlugt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina