Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontuchtpleger krijg gevangenisstraf en contactverbod

Ontuchtpleger krijg gevangenisstraf en contactverbod

28/01/2021 02:02 - Van onze redactie

Ontuchtpleger krijg gevangenisstraf en contactverbod

 

PARAMARIBO - Rohan Y. is woensdag door kantonrechter Maureen Dayala veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van voorarrest en een proeftijd van twee jaar. Hij is schuldig bevonden aan ontucht met een vrouw. Ook is hem een contactverbod opgelegd: hij mag geen contact met het slachtoffer zoeken en zich niet binnen een straal van driehonderd meter van haar bevinden. Het vonnis is conform de eis van officier van justitie Mirella van Dijk.

Rohan Y. beloofde in zijn laatste woord dat hij ver van het slachtoffer zal blijven. De rechter heeft over de verblijfsstatus van de verdachte, een Jamaicaan, gezegd dat het aan het Openbaar Ministerie is om dat uit te zoeken.

Het slachtoffer verklaarde op een zitting in november 2020 dat Rohan Y., door haar partner in huis was genomen, omdat hij geen onderdak had. Ze vertelde ook dat de verdachte haar twee keer had aangeraakt, maar dat haar partner dit niet geloofde. Op een dag, toen haar partner niet thuis was, liep Rohan Y. haar steeds voorbij in huis, gekleed in een zachte korte broek, waardoor te zien was dat hij een erectie had.

Om hem te ontwijken ging de vrouw naar buiten om kleren te wassen. De man kwam naar haar toe en toonde haar pornofilmpjes op zijn telefoon. Ze besloot naar de keuken te gaan, maar ook toen ging Rohan Y. haar achterna. Hij drukte zijn geslachtsdeel tegen haar achterlichaam en maakte een wrijvende beweging. Ze gooide peper in zijn gezicht en rende naar buiten.

Toen haar partner van het werk kwam en hoorde van het gebeurde, droeg hij zijn vriend op om meteen te vertrekken. De vrouw heeft vervolgens aangifte gedaan. Rohan Y. heeft de verdachtmakingen steeds ontkend. Hij zei nimmer in de keuken te zijn geweest. Wel vertelde hij de politie dat de vrouw iets op hem had gegooid, omdat ze volgens hem vermoedde dat zijn jongere zus een relatie had met de partner van de vrouw des huizes.

Hij zei ook dat hij in de woonkamer aan het studeren was toen de vrouw iets op hem had gegooid. Maar de vervolgingsambtenaar confronteerde hem met de bevindingen van de politie. Die zijn dat niet in de woonkamer, maar in de keuken peperdeeltjes waren gevonden. Dit komt overeen met de verklaring van de vrouw. Over andere feiten op basis van haar mededeling, heeft het OM wel "sterke vermoedens" dat die op waarheid berusten, maar daarvoor is er onvoldoende bewijs.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina