Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mgr. Wulfinghstraat nu eenrichtingsweg

Mgr. Wulfinghstraat nu eenrichtingsweg

28/01/2021 08:07 - Arjen Stikvoort

De gewijzigde situatie in de Wulfinghstraat zal enige gewenning vergen, zegt Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van OW.

De gewijzigde situatie in de Wulfinghstraat zal enige gewenning vergen, zegt Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van OW. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het tweerichtingskarakter van de Mgr. Wulfinghstraat is opgeheven. De weg is nu alleen toegankelijk vanuit de Henck Arronstraat als eenrichtingsweg. Het ministerie van Openbare Werken besloot daartoe uit verkeersveiligheidoverweging, blijkt uit gesprek van de Ware Tijd met Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer.

"We kregen klachten van de scholen, het RK-bisdom en uit de gemeenschap over de chaotische en gevaarlijke verkeerssituatie. Tijdens piekuren was er totaal geen doorgang meer", vertelt het diensthoofd. Het was vooral rond het begin en uitgaan van de vier scholen druk en gevaarlijk.

Komende vanuit de Henck Arronstraat zijn er aan de rechterkant van de Mgr. Wulfinghstraat parkeervakken op het wegdek aangebracht, die uitsluitend bestemd zijn voor het in- en uitstappen. "In de oude situatie werden de trottoirs aan beide zijden van de weg gebruikt. Voetgangers, onder wie veel scholieren, konden daar alleen lopen door zich te 'wringen' tussen de auto's.

Ook bleven voertuigen vaak op de weg staan, wat een vlotte doorstroming bemoeilijkte." De parkeervakken zijn tijdens schooltijden niet bedoeld om lang te parkeren. "Het is instappen en wegrijden." De auto langere tijd parkeren is niet toegestaan. Buiten de schooldagen, zoals nu, mag dat wel. "Voor elke nieuwe (verkeers)maatregel geldt een periode van gewenning", zegt Wip. "Maar het is buiten de piekmomenten niet een heel drukke straat. Dus de maatregel is niet heel ingrijpend", vindt hij.

Het eerder geplaatste verkeerslicht voor verkeer vanuit de Van Rooseveltkade op de kruising met de Henck Arronstraat blijft voorlopig. Alleen staat het permanent op rood als extra waarschuwing dat links afslaan niet meer mag. De installatie zal te zijner tijd worden verwijderd.

Melvin Mackintosh, hoofd Media en Communicatie van het RK-bisdom Paramaribo, hoopt dat er goed is nagedacht over vlotte doorstroming van het verkeer. Hij denkt dat veel zal afhangen van de verkeersdeelnemers. Met de scholen, het bisdom en het gerechtsgebouw is het een drukke straat geworden. Mackintosh: "Als ik naar mijn werk kom, is het snel, eerste inrit naar binnen en zo het parkeerterrein van het bisdom op. Maar als ik naar huis ga, kan ik niet meer gelijk links afslaan naar de Henck Arronstraat. Ik zal moeten omrijden via de Van Rooseveltkade."

De weggebruikers Michel Brunings en Mavis Landsheuvel zeggen geen moeite te hebben met de nieuwe situatie. "Het verlicht de verkeersdrukte van de Henck Arronstraat. Ik vind dit heel veilig en goed", aldus Brunings. Ook Mavis Landsheuvel is er blij mee. "Ook voor de kinderen is dit veel beter."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina