Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik vertrouw Facebook niet meer'

'Ik vertrouw Facebook niet meer'

28/01/2021 04:04 - Van onze redactie

'Ik vertrouw Facebook niet meer'

 

PARAMARIBO - “Hij heeft mij belazerd”, liet Radj M. zich woensdag ontvallen tegenover rechter Maureen Dayala. Zijn woorden waren gericht naar Aniel M., van wie hij goederen, waaronder mobiele telefoons, had gekocht, niet wetende dat het om gestolen waar ging. De verkoper heeft toegegeven de goederen bij zijn werkgever te hebben ontvreemd.

Nadat de verdachte zonder enige aanleiding ontslag nam, besloot de werkgever onderzoek te doen. Zo kwam hij erachter dat er spullen waren ontvreemd en confronteerde zijn arbeider hiermee. Aniel M. gaf toe dat hij mobiele telefoons, twee laptops, parfum en een horloge had weggenomen en beloofde die te zullen vergoeden, maar hij dook onder en was ook telefonisch niet bereikbaar. Zijn werkgever deed op 8 augustus aangifte en uiteindelijk werd Aniel M. achterhaald.

Radj M. zegt dat hij via Facebook dertig telefoontoestellen bij Aniel M. kocht en vervolgens heeft doorverkocht. De verdachte beweert dat hij vaker goederen bij de anderen heeft gekocht en niet wist dat de telefoontoestellen waren gestolen. Toch vindt officier van justitie Mirella van Dijk schuldheling wel bewezen.

Advocaat Arjen Ramlakhan is het hiermee niet eens. Hij wierp op dat in geval van schuldheling zijn cliënt minstens had moeten vermoeden dat de goederen van diefstal afkomstig waren. Hij stelt dat de openbaar aanklager niet kan bewijzen dat dat zo was.

De raadsman voerde ook aan dat bij heling moet worden vastgesteld dat de goederen ver beneden de prijs zijn gekocht en ook dat is niet gebeurd. Hij vroeg de rechter daarom onmiddellijke teruggave van de goederen die de politie bij Radj M. in beslag heeft genomen.

Van Dijk hield vast aan haar conclusie en eiste tegen Radj M. een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden met een proeftijd van twee jaar. Aniel M. hoorde een eis aan van veertien maanden waarvan negen voorwaardelijk en twee jaar proeftijd. De officier van justitie stelt dat de verdachten wel voor het eerst met justitie in aanraking zijn gekomen, maar het gaat om goederen met een waarde van vermoedelijk 15.735 US dollar.

Omdat er hierover twijfels zijn, was de werkgever opgeroepen om te getuigen maar hij is niet verschenen. Het Openbaar Ministerie concludeert hieruit dat de man heeft laten zien niet geïnteresseerd te zijn en nam dit ook mee in haar eis.

De rechter zal op een ander moment uitspraak doen, maar besliste vooruitlopend daarop om Aniel M. gisteren voorlopig vrij te laten. Radj M. was al eerder in vrijheid gesteld. Aniel M. betuigde in zijn laatste woord spijt voor wat hij heeft gedaan. Zijn medeverdachte zegt dat dit wat hem nu is overkomen een les moet zijn voor anderen die spullen kopen via Facebook. "Ik vertrouw Facebook niet meer."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina