Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Diakonessenhuis doet alleen spoedoperaties

Diakonessenhuis doet alleen spoedoperaties

27/01/2021 05:50 - Ivan Cairo

Bij Diakonessenhuis worden momenteel alleen spoed- en semi-spoedoperaties uitgevoerd.

Bij Diakonessenhuis worden momenteel alleen spoed- en semi-spoedoperaties uitgevoerd. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Vanwege de Covid-19-situatie heeft de directie van het Diakonessenhuis in overleg met de chirurgen en anesthesisten besloten dat alleen spoed- en semispoedoperaties worden uitgevoerd. Hieronder vallen ook de medische ingrepen bij kankerpatiënten, zegt directeur Clyde Cairo tegen de Ware Tijd. Vanwege het stijgende aantal coronabemettingen is de druk op de ziekenhuizen de afgelopen weken enorm toegenomen waardoor de reguliere zorg voor andere patienten in het gedrang komt.

Het Diakonessenhuis nam het besluit door "onze beperkte verpleegkundige capaciteit in zowel de operatiekamer, intensive care als de verpleegafdeling". Optimale peri-operatieve zorg is niet gegarandeerd indien alle reguliere operaties doorgang zouden hebben. Het Diakonessenhuis heeft een Covid-19-afdeling en een afdeling voor suspecte Covid-19-gevallen waarop verpleegkundigen van alle afdelingen en van buiten het Diakonessenhuis werkzaam zijn. Cairo: "We hebben geleerd uit de eerste golf van de Covid-19-pandemie dat afschalen van de reguliere zorg grote nadelen heeft opgeleverd voor de niet-Covid-patiënten. Wij doen er nochtans dus alles aan de reguliere zorg zoveel als mogelijk voortgang te laten hebben."

Wel wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld het aantal patiënten in de wachtkamer, waarbij social distance gehouden moet worden. Het Diakonessenhuis kan momenteel zorg bieden aan twintig Covid-19-patiënten. De Covid-afdeling is sinds eind december heropend en werkt sindsdien dagelijks op haar maximale opname capaciteit. Op deze afdeling werken verpleegkundigen van alle afdelingen, maar ook van de Regionale Gezondheidsdienst. Zes internisten doen beurtelings de supervisie. Indien Covid-patiënten op de IC-afdeling geplaatst moeten worden of dialyse behoeftig zijn worden zij overgeplaatst naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo of 's Lands Hospitaal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen