Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Joël Pinas bezingt essentie van echte liefde in 'Yu lobi'

Joël Pinas bezingt essentie van echte liefde in 'Yu lobi'

24/01/2021 15:03 - Shanavon Arsomedjo

Voor zanger Joël Pinas is liefde goddelijk.

Voor zanger Joël Pinas is liefde goddelijk. Foto: collectie Joël Pinas  

PARAMARIBO - "Te m’e denki yu lobi en san ey du nanga mi, mi ati e kari yu nen, m’e firi yu sten” is de eerste regel van het lied ‘Yu lobi’, gezongen door Joël Pinas. Met het liefdesnummer beschrijft de zanger het gevoel dat ontstaat wanneer wordt gedacht aan de persoon van wie je houdt, maar bovenal aan de liefde die zo iemand uitstraalt of aan jou geeft.

Pinas is van mening dat liefde de oplossing is voor alle problemen, stress, onenigheid en andere negatieve zaken. Vandaar dat hij ervoor koos om dit onderwerp te bezingen. "Liefde is goddelijk, terwijl deze wereld ver weg daarvan is. Het is een serieuze uitdaging om in deze wereld nog liefde te geven, terwijl je het tegenovergestelde terug krijgt."

Daarom wil hij verschil uitmaken en laten zien dat er nog steeds liefde kan worden gegeven en ontvangen. Pinas is van mening dat een mens moet waarderen, adresseren, benoemen en koesteren wat het heeft, "want we leven maar één keer".

Hij hoopt dat mensen door zijn boodschap geïnspireerd raken om liefde te geven. "Deze periode van de Covid-19- pandemie, crisis en lockdown heeft een aantal mensen doen beseffen dat ze de liefde van thuis, hun partner en families al die jaren hebben verspild, terwijl ze de (schijn)liefde daarbuiten achterna joegen. Het leven heeft ons zodanig bezig gehouden dat we alle waarde die voor ons neus lag hebben geminacht", meent Pinas.

De zanger, die bekend staat als gospelartiest, heeft met 'Yu lobi' een r&b-song in elkaar gezet. Hij is van plan om zich in de toekomst meer te richten op een mix van love songs and spirituality. "2021 wordt voor mij een jaar van produceren, songs droppen op elk niveau en in elke stijl."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina