Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: Suriname op achtduizend besmettingen

Covid-19: Suriname op achtduizend besmettingen

23/01/2021 23:11 - Van onze redactie

Covid-19: Suriname op achtduizend besmettingen

 

PARAMARIBO - Met de 55 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur staat Suriname zaterdagavond op achtduizend positieve gevallen sinds in maart 2020 de eerste Covid-19-besmetting werd gemeld. Op 10 januari werd de grens van zevenduizend gepasseerd. Het aantal active cases is 733. Van de 247 burgers, van wie een swab werd genomen, testten 192 negatief.

In de ziekenhuizen zijn er 71 personen en op de Intensive Care Unit negen. Anderzijds zijn 27 burgers in de afgelopen 24 uur genezen verklaard, waardoor dat totaal op 7.139 kwam. Het dodental (148) bleef ongewijzigd. Verder zijn er 161 positieven in isolatie en 839 niet positieven in quarantaine.

Epidemioloog Radjesh Ori zei zaterdagmiddag tijdens de Covid-19-persconferentie dat de meeste gevallen in Paramaribo zijn, vooral Blauwgrond (234), Rainville (142) en Latour (131). Ook de Nieuwe Grond in district Wanica (190) heeft veel besmettingen. De arts benadrukte dat hoewel het lijkt alsof het aantal cases nu stabiel is, er nog geen duidelijke daling wordt gemerkt. In vergelijking met de eerste golf zijn het aantal cases in de tweede golf "verschrikkelijk snel omhoog" gegaan.

Volgens Ori is de maandelijkse positivity rate nu 25,6 procent "wat nog hoog is. We moeten gaan naar beneden de 10 procent", onderstreepte hij. In oktober was het percentage 6,6 en in november 4,3, voordat het steeg naar 18,3 procent in december. De 'R'(eproductie) is rond de 1 (0,99 procent) wat aangeeft dat het aantal cases nog hetzelfde zal blijven per dag, legde Ori uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina