Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalster Margaret verheugt zich op goed seizoen

Volleybalster Margaret verheugt zich op goed seizoen

22/01/2021 14:07 - John Zaalman

Ketura Margaret (8) en zes andere speelsters van vorig jaar zullen ook dit seizoen de kleuren van Florida State College at Jacksonville verdedigen.

Ketura Margaret (8) en zes andere speelsters van vorig jaar zullen ook dit seizoen de kleuren van Florida State College at Jacksonville verdedigen. Foto: gobluewave.com  

PARAMARIBO - Ketura Margaret is blij dat ze het volleybalteam van Florida State College uit Jacksonville weer mag vertegenwoordigen. “We hebben het hele fall semester getraind en kunnen vandaag eindelijk beginnen met spelen”, zei de Surinaamse international woensdag vanuit de Verenigde Staten tegen de Ware Tijd.

Margaret en Blue Wave zouden vrijdag twee duels op schema hebben. Om drie uur 's middags plaatselijke tijd (vijf uur in Suriname) zou Palm Beach State College de tegenstander zijn, drie uur daarna zou de confrontatie met Florida Southwestern State College volgen. Echter, vrijdagochtend liet Margaret weten dat de ontmoetingen, die plaats zouden vinden in Fort Myers, Florida, zijn gecanceld. Volgens het schema zal pas op 2 februari weer worden gespeeld en wel tegen Santa Fe College.

De Surinaamse verwacht een goed seizoen te hebben. "Het zal zeker niet gemakkelijk zijn om te winnen, maar ik denk dat we het kunnen." Haar team zal "slimmer" moeten spelen en veel op elkaar moeten vertrouwen. Florida State College heeft van de tien speelsters van het afgelopen seizoen zeven over. "Ik denk dat we nog twee erbij krijgen. Het wordt geen gemakkelijk jaar, maar ik kijk er wel echt naar uit."

De Surinaamse heeft in vergelijking met haar eerste jaar meer aan haar fysieke gesteldheid gewerkt in de off season. "Ik ben wat sterker in de aanval en spring hoger. Ik heb ook meer op de pass en defense getraind. Vorig jaar kwam ik alleen voor de aanval en block in het veld. Dit jaar heb ik meer verantwoordelijkheden and I like it. In sommige rotaties speel ik zelfs door het midden."

Margaret heeft de Covid-19-situatie geaccepteerd en probeert er het beste van te maken. "Ik blijf thuis en als ik eruit ga, heb ik een masker op. Voordat ik naar de training ga op campus moet ik twee Covid-19-surveys invullen." Met de school lukt het naar haar zeggen aardig. "Al mijn classes zijn online. Vorig semester heb ik niet gewerkt zoals ik dat wilde, maar dit semester bereid ik mij beter voor en heb ik meer motivatie", aldus Margaret.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina