Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederlands vliegverbod voor Suriname

Nederlands vliegverbod voor Suriname

22/01/2021 08:20 - Ivan Cairo

Nederlands vliegverbod voor Suriname

 

PARAMARIBO - De Nederlandse regering heeft een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Suriname afgekondigd. Deze maatregel geldt vanaf 23 januari 00.01 uur Nederlandse tijd. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) zojuist in een nieuw reisadvies voor Suriname bekendgemaakt.

"Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus uit het buitenland te voorkomen. Dit betekent dat u na die tijd niet meer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen", aldus het ministerie. Vanaf hetzelfde moment hebben passagiers in veel gevallen ook een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip.

Dit vliegverbod wordt, aldus Buza, "waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt". Donderdag maakte de KLM al bekend dat ze vanaf zaterdag passagiersvluchten van en naar Suriname opschort. Een dag eerder liet de SLM weten "intern en ook met externe actoren" na te gaan op welke manier de vluchtuitvoering naar en van Nederland zal worden ingericht nu de Nederlandse overheid het reisbeleid heeft aangescherpt.

De Surinaamse carrier zei woensdag in een kort persbericht "goede nota" te hebben genomen van de aangescherpte maatregelen van de Nederlandse overheid. Nadere berichtgeving zou volgen zodra er over de inrichting van de vluchtuitvoering duidelijkheid was verkregen. Behalve Suriname is ook voor een aantal andere landen in Zuid-Amerika, alsook Afrika, en het Verenigd Koninkrijk afgekondigd.

Door passagiers die uit andere hoog risicolanden naar Nederland afreizen zal in veel gevallen een negatieve PCR-test en een negatieve sneltest moeten worden getoond. De reis- en toerismebranches zijn wereldwijd twee van de sectoren die het zwaarst zijn getroffen door de COVID-19-pandemie. Onder andere vliegmaatschappijen hebben hun operaties afgeschaald en personeel afgevloeid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina