Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • KLM schort vliegverbinding op, SLM nog niet eruit

KLM schort vliegverbinding op, SLM nog niet eruit

21/01/2021 18:06 - Van onze redactie

Vanaf zaterdag zal de KLM niet meer van en naar Nederland vliegen vanuit Suriname.

Vanaf zaterdag zal de KLM niet meer van en naar Nederland vliegen vanuit Suriname. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De KLM heeft donderdag bekendgemaakt dat ze vanaf zaterdag passagiersvluchten van en naar Suriname opschort. Een dag eerder liet de SLM weten "intern en ook met externe actoren" na te gaan op welke manier de vluchtuitvoering naar en van Nederland zal worden ingericht nu de Nederlandse overheid het reisbeleid heeft aangescherpt.

De SLM zei woensdag in een summier persbericht "goede nota" te hebben genomen van het aangescherpte reisbeleid van de Nederlandse overheid. Zodra er over de inrichting van de vluchtuitvoering duidelijkheid is zullen de nodige instructies naar de passagiers door worden gecommuniceerd.

KLM gaf donderdag aan haar dienstverlening te moeten aanpassen "vanwege het aangescherpte reisbeleid van de Nederlandse overheid ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus en ter beperking van het aantal reisbewegingen". Voor het omboeken van tickets kunnen passagiers contact opnemen met het reisbureau waar er is geboekt of via pbmreservations@klm.com.

De Nederlandse overheid past vanaf 23 januari verschillende maatregelen toe om de import van nieuwe varianten van het coronavirus via reizigers tegen te gaan en het aantal reisbewegingen verder te beperken. Er geldt een vliegverbod uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Kaapverdië, Dominicaanse Republiek, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Van passagiers die uit andere hoog risicolanden naar Nederland afreizen zal in veel gevallen een negatieve PCR-test en een negatieve sneltest moeten worden getoond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina