Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PPE voor personeel Veiligheidszone

Juspol krijgt beschermingsmiddelen voor Veiligheidszone Paramaribo Centrum

21/01/2021 05:54 - Arjen Stikvoort

SUP-voorzitter Robin Roemer (r) overhandigde Juspol-minister Kenneth Amoksi woensdag beschermingsmiddelen.

SUP-voorzitter Robin Roemer (r) overhandigde Juspol-minister Kenneth Amoksi woensdag beschermingsmiddelen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Het is niet genoeg, maar alle kleine beetjes helpen", reageerde minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) woensdag bij de schenking van beschermingsmateriaal voor personeel van het op 5 januari gelanceerde project Veiligheidszone Paramaribo Centrum. De zending reflecterende vestjes, zaklantaarns, plastic handschoenen en mond-en neusbedekking is hem op zijn ministerie overhandigd door de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo (SUP), die zich voornamelijk richt op de horecasector.

"We hebben de sector gevraagd te helpen, omdat zij op dit soort zaken sneller kan inspelen." Aangezien sommige benodigdheden zoals mond- en neusbedekking voor eenmalig gebruik zijn, ontstaat daaraan makkelijk een tekort. Alleen al daarom is de schenking zeer welkom zegt de bewindsman tegen de Ware Tijd. Het geschonken materiaal zal worden gebruikt tijdens de 24-uurs surveillance met de auto, op de fiets en te voet.

SUP-voorzitter Robin Roemer: "De mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Zeker in de tijd van Covid-19 moeten ze voldoende beschermingsmateriaal hebben." Hij  ondersteunt het veiligheidsproject, een samenwerking tussen Juspol en de private sector. Bij 'Veiligheidszone Paramaribo Centrum zijn direct ongeveer twintig personen betrokken, beschikbaar gesteld door het Korps Politie Suriname, Nationaal Leger, de Beveiligingsdienst van de Centrale Bank van Suriname en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname.

De bewindsman wil doorgaan met het project zolang het succesvol blijkt. "We hebben intussen een evaluatie gehad en kijken uit naar het resultaat." Roemer vindt het nog te vroeg om met zichtbare resultaten te komen. Immers, er geldt nog steeds een avondklok. Na zeven uur 's avonds is in principe niemand meer op straat. "Maar er zijn al mensen aangehouden of in de kraag gevat door de samenwerkende diensten." Amoksi stak de horeca en het uitgaansleven een hart onder de riem. Hij hoopt dat Covid-19 snel uit de samenleving verdwijnt en dat eenieder zijn business weer kan oppakken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina