Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Akiemboto blijft in DNA

Akiemboto blijft in DNA

21/01/2021 17:17 - Ivan Cairo

Sergio Akiemboto legt op 29 juni vorig jaar in handen van een geestelijke de eed af bij de toelating tot De Nationale Assemblee.

Sergio Akiemboto legt op 29 juni vorig jaar in handen van een geestelijke de eed af bij de toelating tot De Nationale Assemblee. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - Sergio Akiemboto, fractielid van de NDP, blijft in De Nationale Assemblee (DNA). Hij zegt zijn besluit om uit de NDP en de politiek te treden na het verzoek van de achterban in Brokopondo en gesprekken met verschillende personen in heroverweging te hebben genomen. De parlementszetel die de kiezers in Brokopondo aan hem hebben toevertrouwd zal hij tot het einde van de zittingstermijn bezetten en zijn bijdrag in het parlement blijven leveren, zegt de politicus in een verklaring.

"Ik blijf als lid. Er zijn harde afspraken gemaakt over de hervormingen die moeten plaatsvinden in de NDP", zegt hij desgevraagd aan de Ware Tijd. Over de details wenst hij niet uit te wijden. Zijn zienswijze over de argumenten die hij had aangevoerd voor zijn besluit blijven "ongewijzigd". "Mijn respect voor de oproep van delen van het traditioneel gezag, de achterban en enkele ondersteunende maatschappelijke groeperingen, hebben geleid tot ampele overwegingen", aldus de politicus.

Op basis van het beroep dat op hem is gedaan en gesprekken die hij heeft gevoerd heeft Akiemboto besloten de termijn waarvoor hij gekozen is in DNA, namens het district Brokopondo af te maken. "Deze oproep vanuit uit dat deel van het electoraat is zwaarwichtig genoeg om mijn besluit te herzien, alweer in achtnemende de moeilijke fase waarin wij zitten als land", stelt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina