Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Zo gaat men niet om met rechten van de verdachte'

'Zo gaat men niet om met rechten van de verdachte'

20/01/2021 04:04 - Van onze redactie

'Zo gaat men niet om met rechten van de verdachte'

 

PARAMARIBO - Officier van justitie Astrid Niamat heeft dinsdag consequenties verbonden aan het teleurstellende vooronderzoek dat is gepleegd door de politie in een verkrachtingszaak. In haar requisitoir eiste de vervolgingsambtenaar daarom vrijspraak van alle rechtsvervolgingen voor Maikel B.

Niamat was duidelijk niet blij met de wijze waarop de verbalisant is omgegaan met de verdachte. De man is mishandeld en moest onder druk en tegen zijn wil verklaringen afleggen. De politieman heeft ook een aantal zaken die niet zijn gezegd in het proces-verbaal opgenomen. Verder heeft hij toestemming gegeven aan het 'slachtoffer' om Maikel B. af te takelen.

Op een eerdere zitting heeft de verbalisant op vragen van advocaat Jeniffer Pinas en rechter Duncan Nanhoe verklaart dat hij "waarschijnlijk moe was". "Zo gaat men niet om met rechten van de verdachte. Je komt niet met allerlei smoesjes. Als je het druk hebt, moet je de zaak niet behandelen" benadrukte Niamat.

Het feit dat het slachtoffer nooit is komen opdagen ondanks meerdere oproepen is een andere reden waarom ze het niet nodig vond om de zaak langer te onderzoeken. Advocaat Pinas kon zich helemaal terugvinden in de eis van het Openbaar Ministerie. Ze wees erop dat haar cliёnt de beschuldigingen steeds heeft ontkend. De rechter had net als de officier van justitie geen behoefte voor verder onderzoek. Hij sprak Maikel B. daarom vrij van de gehele ten laste legging.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina