Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Levens: 'Vertragingen worden opgevangen'

Levens garandeert: 'Vertragingen vanwege Covid-19 worden opgevangen'

19/01/2021 01:32 - Van onze redactie

Onderwijsminister Marie Levens

Onderwijsminister Marie Levens Foto: CDS  

PARAMARIBO - In een televisietoespraak tot de natie heeft minister Marie Levens van Onderwijs en Cultuur maandagavond geprobeerd de zorgen bij ouders over de voortgang van het onderwijs proberen weg te nemen. Ze verzekerde dat het ministerie ervoor zal zorgen dat de vertragingen vanwege Covid-19 worden opgevangen.

Vanwege het coronavirus ging de kerstvakantie in december 2020 twee dagen eerder in. Daarna openden de scholen de deuren niet meer op 6 januari, maar zijn ze tot minimaal 23 januari gesloten vanwege de Covid-19-maatregelen. Dat besluit maakt ouders ongerust en wordt er door enkelen zelfs al rekening gehouden met een potentieel verloren schooljaar. Echter, Levens is nog niet van plan de handdoek in de ring te gooien.

Maandagavond probeerde ze ouders gerust te stellen. "Velen van u maken zich vooral zorgen over de voortgang van het onderwijs voor uw kinderen. U wil niet dat zij een achterstand oplopen in hun ontwikkeling. Laat mij u geruststellen: we hebben een krachtig beleid en werkaanpak ontwikkeld, waarin wij beide uitdagingen de komende jaren zullen overbruggen en overwinnen."

Levens zei dat er twee grote uitdagingen zijn. "Ons onderwijssysteem dat dringend moet worden vernieuwd, want we lopen achter op de onderwijsaanpak in de regio en de wereld en de Covid-19-pandemie." Ze verzekerde dat de kinderen op "enthousiaste en deskundige wijze" de wisseling van het oude naar het nieuwe onderwijssysteem zullen doorlopen. "En tegelijkertijd zullen we ervoor zorgen dat de Covid-19-vertragingen worden opgevangen."

Binnenkort volgen een reeks van informatieve uitzendingen waarin de onderwijsvernieuwing zal worden belicht middels voorbeelden van lesmomenten. Ook zal worden stilgestaan bij de nieuwe wijze van overgaan van het ene naar het volgende leerjaar. "Wij weten u te bereiken waar u ook zit. Wij weten dat niet iedereen een computer of laptop of elektriciteit heeft, maar wij hebben alles in kaart gebracht en zullen u bereiken", garandeerde Levens.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina