Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: 1 dode, 85 besmettingen

Covid-19: 1 dode, 85 besmettingen

19/01/2021 20:33 - Van onze redactie

Covid-19: 1 dode, 85 besmettingen

Foto: Getty Images  

PARAMARIBO - In Suriname is een 146ste persoon - de 24ste van deze maand - overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit het dashboard op de officiële Covid-19-website van het land dat net is bijgewerkt.

Het aantal active cases steeg naar 673 op een totaal van 7.709 besmettingen. In het voorbije etmaal is er van 392 burgers een swab genomen: 85 testten positief, 307 waren negatief. Met de 76 personen die in de afgelopen uur werden genezen, klom dat totaal naar 6.910. Momenteel liggen er nog 87 burgers in ziekenhuizen en elf op de intensivecareafdelingen. Verder zijn er 257 positieven in isolatie.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdag via de Communicatiedienst Suriname directies van alle bedrijven erop gewezen dat het gebruik van mond- en neusbedekking ook voor hun personeel geldt. "In de praktijk is gebleken dat bedrijven het gebruik van mond- en neusbedekking verplicht stellen voor bezoekers, maar nalaten erop toe te zien dat ook het personeel op de werkvloer zich houdt aan deze verplichting", stelt hij.

Uit onderzoek van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en het Outbreak Managementteam is gebleken dat er een aantal besmettingen op de werkvloer plaatsvinden, doordat medewerkers onderling nalaten om zich te houden aan de preventieve maatregelen. "U wordt op het hart gedrukt om erop toe te zien dat voornoemde maatregelen door zowel bezoekers, maar vooral ook door personeel strikt worden nageleefd." Burgers die geen mond-/neusbedekking hebben kunnen worden beboet voor SRD 150.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina