Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IMF-maatregelen scheppen onzeker beeld voor doelgroep Wan Okasi

IMF-maatregelen scheppen onzeker beeld voor doelgroep Wan Okasi

18/01/2021 22:11 - Merredith Bruce

Wan Okasi-voorzitter Aniel Koendjbiharie.

Wan Okasi-voorzitter Aniel Koendjbiharie.  

PARAMARIBO - Stichting Wan Okasi voor mensen met een beperking is in het ongewisse over wat de doelgroep te wachten staat, wanneer het crisis- en herstelplan door de regering zal worden uitgevoerd. Voorzitter Aniel Koendjbiharie noemt het belangrijk dat de regering ook haar betrekt bij besprekingen over het plan en de maatregelen die daaruit zullen voortvloeien.

Voor de stichting staat nog steeds overeind dat de financiële bijstand (verder) wordt opgetrokken. Deze was eerst SRD 375 en werd vorig jaar opgetrokken naar SRD 500. Echter, dat is voor de doelgroep nog niet toereikend. Koendjbiharie rekent uit dat SRD 500 afgezet tegen een koers van 14,29 op slechts 35 US dollar komt. "Het irriteert me iedere keer wanneer de president en de minister van Financiën aangeven dat de uitkering is verhoogd naar SRD 500 maar in de praktijk is dat geen verhoging." Hij zegt dat de doelgroep integendeel heeft moeten inleveren, terwijl vóór het aantreden van de regering juist was gezegd dat kwetsbare groepen niet zouden hoeven in te leveren, alleen de breedste schouders.

De stichtingsvoorzitter onderstreept de noodzaak van voorlichting door de regering over de financieel-economische gevolgen voor in het bijzonder kwetsbare groepen in de samenleving, wanneer zij in zee gaat met het Internationaal Monetair Fonds. "We moeten er rekening mee houden dat veel mensen met een beperking bij anderen inwonen en als die personen het al moeilijk hebben, hoe zullen zij dan verder worden opgevangen?" Koendjbiharie wijst erop dat de problemen waarmee de doelgroep zit "immens" zijn. "Het zijn geen kleine problemen, want er is door de afgelopen jaren nooit beleid gemaakt." De stichting zal bij de president aankloppen voor een gesprek hierover.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina