Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 109 nieuwe Covid-19-besmettingen

109 nieuwe Covid-19-besmettingen

15/01/2021 20:44 - Van onze redactie

109 nieuwe Covid-19-besmettingen

 

PARAMARIBO - Voor de vierde keer deze maand zijn er honderd of meer Covid-19-besmettingen bijgekomen in 24 uur. Vrijdagavond bij de update van het dashboard op de Covid-19-website bleken er 109 positieve gevallen te zijn geregistreerd. Uit de cijfers kan worden gehaald dat 430 mensen zijn getest, van wie 321 negatief waren.

Suriname staat op 7.409 besmettingen overall, inclusief 669  active cases. Daartegenover staan er 6.621 genezen personen, onder wie 78 in de afgelopen 24 uur. Het dodental bleef onveranderd: 139.

Het aantal mensen in ziekenhuizen schoot van 76 naar 102 tussen donderdag en vrijdag, terwijl patiënten op de Intensive Care Unit van dertien naar elf dropte. Positieven in isolatie daalde van 299 naar 273.

In een persbericht liet het Outbreak Managementteam vrijdagavond weten dat de Covid-19-maatregelen die tot en met 16 januari zouden gelden vooralsnog worden verlengd tot en met 23 januari. Daartoe heeft de regering besloten aan de hand van de weekevaluatie.

Volgens het orgaan is het gemiddelde aan dagelijkse nieuwe positief geteste personen nog steeds te hoog. Aangegeven wordt dat vanwege het hoge aantal actieve gevallen de druk op het zorgpersoneel verder is toegenomen de afgelopen week, maar dat het ministerie van Volksgezondheid er alles aandoet om kwalitatief goede gezondheidzorg aan te bieden.

De bevolking wordt verzocht om zich al bij beginnende symptomen, passend bij Covid-19, zo snel mogelijk te laten testen en zich te isoleren van collega's en familie totdat de testuitslag bekend is. De regering roept tevens elke Surinamer op om de algemene maatregelen (mond- en neuskap, handen ontsmetten en anderhalve meter afstand) continu in acht te nemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina