Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Double-double Kensmil in ruime winst SFA

Double-double Kensmil in ruime winst SFA

14/01/2021 03:34 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil en zijn teamgenoten, onder wie Roti Ware (2) en David Kachelries (4), gaan volledig uit hun dak op de bank.

Gavin Kensmil en zijn teamgenoten, onder wie Roti Ware (2) en David Kachelries (4), gaan volledig uit hun dak op de bank. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - In amper 23 minuten had Gavin Kensmil woensdagavond zijn eerste double-double van het NCAA Division I-college basketbalseizoen. De Surinamer eindigde met zeventien punten en een game-high plus season-high tien rebounds in de ruime 95-69 overwinning van de Stephen F. Austin State University op de University of Central Arkansas.

Kensmil, die voor het eerst dit seizoen off the bench kwam - zijn plek in de starting five werd ingenomen door Charlie Daniels - was opnieuw efficiënt. Hij miste slechts één van zijn zeven schoten en benutte vijf van de acht vrije worpen. Vier van zijn tien rebounds waren offensive rebounds. Hij had verder drie steals (season-high) en één assist. De forward maakte slechts één turnover en had geen enkele fout. Ook teamgenoten Cameron Johnson (21 punten), Roti Ware (14), Nigel Hawkins (12) en Nana Antwi-Boasiako (10) scoorden in dubbele cijfers.

Door de zesde opeenvolgende overwinning in het eigen William R. Johnson Coliseum verbeterden The Lumberjacks hun winst-/verliesstaat dit seizoen naar 6-2, inclusief 2-0 in de Southland Conference. Zaterdag wacht in San Antonio de uitwedstrijd tegen University of the Incarnate Word. SFA leed zijn enige twee nederlagen eerder dit seizoen in uitduels tegen Baylor University (52-83) en University of Louisiana Monroe (55-66) op respectievelijk 9 en 12 december.

Vorig seizoen werd University of the Incarnate Word op 18 januari 2020 in het WRJ Coliseum met 80-56 verslagen. In 33 minuten kwam Kensmil toen tot elf punten, negen rebounds, vijf steals en vier assists. Op 22 februari 2020 werd in de McDermott Center eveneens met 80-56 gezegevierd. In het uitduel eindigde Kensmil met vijftien punten, zes rebounds, één block en één steal in 25 minuten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina