Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nurmohamed betrekt personeel bij uitvoering beleidsplannen

Nurmohamed betrekt personeel bij uitvoering beleidsplannen

13/01/2021 18:53 - Merredith Bruce

Minister Riad Nurmohamed in overleg met de directeur Civieltechnische Werken, de onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken en staf van de afdeling Wegen.

Minister Riad Nurmohamed in overleg met de directeur Civieltechnische Werken, de onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken en staf van de afdeling Wegen. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Het ministerie van Openbare Werken (OW) zal bij de uitvoering van het beleidsplan dat voor dit jaar is opgesteld zoveel mogelijk personeel betrekken. Dat zegt minister Riad Nurmohamed tegen de Ware Tijd.

De bewindsman heeft een uiteenzetting gegeven van het beleidsplan voor het departement, dat is onderverdeeld in vijftien sectoren. Het plan zal middels werkgroepen worden uitgevoerd. "Alle OW-personeel en hoger kader zijn verplicht deel te nemen aan zo een werkgroep en alle andere mensen die een bijdrage willen leveren mogen in zo een werkgroep gaan zitten", zegt de minister.

Eén van de vijftien sectoren behelst personele aangelegenheden. "De organo- grammen worden herzien, Fiso wordt op de operatietafel gezet en bevorderingen worden bekeken." Bij het beleidsgebied 'wetgeving' hebben de werkgroepen als taak om de bewindsman te adviseren welke wetten hij moet voorbereiden. In gevallen waar zij daartoe niet in staat zijn, neemt hij een deskundige in de arm.

Het beleidsplan geeft volgens Nurmohamed ook aan hoe groot de achterstand is van dingen die moeten worden gedaan op het departement. "Geloof me, ik kom zelf personeel te kort en ik laat van bottom tot top meedoen om een handje te helpen." Het is de minister menens om de achterstand in te lopen. Hij merkt op dat het personeel veelal precies weet wat er moet gebeuren en wat de reden is waarom hij het op deze manier aanpakt.

In de eerste zes maanden heeft hij het voorbeeld geven hoe zaken efficiënt aangepakt kunnen worden. "Er werd geklaagd over een toilet beneden, ik heb het binnen één dag opgelost. Er werd geklaagd over kopiëren, ik heb het opgelost, er zijn nieuwe machines", noemt hij als voorbeelden. "Ik heb bewezen dat alles kan en vaak niets kost of het hoeft niet te kosten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina