Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Smokkelsigaretten in beslag genomen

Smokkelsigaretten in beslag genomen

11/01/2021 15:06 - Van onze redactie

Een deel van de gesmokkelde sigaretten.

Een deel van de gesmokkelde sigaretten. Foto: EZ  

PARAMARIBO - Medewerkers van de Economische Controledienst (ECD) en politieagenten hebben vrijdag te Meerzorg in district Commewijne een grote partij sigaretten in beslag genomen. Het ging om ruim drieduizend pakken sigaret van de merken Tabacca, Three Stars, Tradition, Capital, Oris, Director Originale.

Aangegeven wordt door het ministerie van Ecomische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie dat de sigaretten het land zijn binnengesmokkeld. Er is een proces-verbaal opgemaakt door de ECD-medewerkers. Aan de overtreder zal een boete worden opgelegd door het Openbaar Ministerie wegens het overtreden van de wetten Economische Delicten en tegengaan smokkelen.

Deze twee wetten zijn volgens het ministerie bedoeld om smokkelpraktijken tegen te gaan. Als sanctie kan een boete of gevangenisstraf worden opgelegd. Illegale praktijken kunnen volgens het ministerie worden doorgegeven op het nummer 1940 of via WhatsApp (8530915). Het departement belooft dat er discreet wordt omgegaan met de informatie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina