Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe directeuren ministerie van Onderwijs

Nieuwe directeuren ministerie van Onderwijs

11/01/2021 21:47 - Van onze redactie

Natassia Bennanon (l), toen in de functie van Onderwijsdirecteur, samen met Roseline Daan op 23 september 2020 nadat het protocol van overdracht was getekend en Daan zich officieel directeur Cultuur mocht noemen.

Natassia Bennanon (l), toen in de functie van Onderwijsdirecteur, samen met Roseline Daan op 23 september 2020 nadat het protocol van overdracht was getekend en Daan zich officieel directeur Cultuur mocht noemen. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Natasia Bennanon is geen directeur Onderwijs meer op het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Vanaf maandag is ze aangesteld als directeur Administratief en Technisch Beheer. Functies blijken te zijn opgesplitst volgens een nieuwe organogram. Het personeel is maandag via een circulaire in kennisgesteld van de nieuwe directeuren.

Yuro Dipotaroeno is aangesteld als waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs, Gracia Ormskirk is de directeur Beroepsonderwijs en Dorothy Hoever waarnemend onderdirecteur Technische Diensten. Alle drie functionarissen waren eerder al werkzaam op het ministerie.

Als directeur Onderwijs had Bennanon eigenlijk alles onder zich, onder meer lager technisch onderwijs, algemeen vormend onderwijs, beroepsonderwijs, administratieve en technische diensten. In de praktijk bleek dat teveel, vandaar de opsplitsing. Bennanon is nu dus directeur Administratief en Technisch Beheer.

Dipotaroeno was onder meer onderdirecteur Ontwikkelingsdienst en zat aan de Commewijnestraat. Onder dat onderdirectoraat vielen onder meer de mediatheken, de afdeling curriculum begeleiding en de schoolradio. Nu valt onder meer de inspectie voortgezet onderwijs op seniorenniveau onder hem.

Ormskirk zat eerder op het Bureau VOS en heeft zelf ook les gegeven op onder meer het Imeao. Hoever was docent op het Surinaams Pedagogisch Instituut en heeft verder gewerkt op de afdelingen Speciaal Onderwijs en Inspectie.

Met vorig jaar september al de aanstelling van Roseline Daan als directeur Cultuur moet alleen nog de directeur Hoger en wetenschappelijk onderwijs worden benoemd. Het is niet duidelijk wanneer en door wie die post zal worden ingevuld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina