Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Benoemingsbeleid

COMMENTAAR: Benoemingsbeleid

11/01/2021 12:00

COMMENTAAR: Benoemingsbeleid

 

BIJ HET BENOEMEN van mensen of invullen van posities moet in het belang van de ontwikkeling van de natie worden uitgekeken naar mensen die als voorbeeld kunnen dienen, vooral naar de jeugd toe, ook op sportgebied. Maar als de ontwikkelingen bij het aanstellen in functies, sinds het aantreden van de regering bijna een halfjaar geleden worden bekeken, lijkt dat geen leidraad te zijn voor de president en vicepresident.

Mensen benoemen in politieke functies op grond van politieke loyaliteit of familierelatie kan tot op zekere hoogte begrijpelijk zijn. Maar waar asbsoluut geen begrip voor kan worden opgebracht is mensen benoemen in een functie waarvoor ze bijvoorbaat totaal ongeschikt moeten worden geacht. Vooral bij benoemingen van aanhangers van Abop, de partij van vicepresident Brunswijk, fronst menigeen de wenkbrauwen. Was het niet Brunswijk zelf die rond de kabinetsformatie hoog van de toren heeft geblazen hoeveel kader de partij heeft om belangrijke posten te bemensen? Als wij echter zien wat gebeurt, vragen wij ons af of dit het kader is waarop hij doelt.

Hoe is het mogelijk dat iemand zonder een behoorlijke scholing, die nauwelijks Nederlands praat wordt benoemd tot beleidadviseur bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en tot directeur van de Anthony Nesty Sporthal. Alleen al de opmerking van betrokkene, Joël 'Bordo' Martinus, dat de kritiek over zijn lage scholing hem niet deert en dat hij veel ervaring heeft opgedaan bij het leiden van een voetbalclub gedurende vijftien jaar geeft te denken. Een voetbalteam leiden is van een heel ander niveau dan opereren op beleidsniveau en als directeur van een groot instituut als de Anthony Nesty Sporthal.

Tot nu toe is Nederlands de voertaal in dit land en als men dat wil veranderen, moet de wetgeving worden aangepast. Hoe denkt Martinus als beleidsadviseur van de minister te kunnen overleggen met zwaargewichten uit bijvoorbeeld de sportwereld of huurders van de Anthony Nesty Sporthal? Heeft hij overzien wat zijn taak inhoudt? Heeft hij zich afgevraagd of hij een project kan schrijven en begeleiden?

Natuurlijk kan hij terugvallen op sportdeskundigen als Gordon Touw Ngie Tjouw, maar van iemand in een topfunctie wordt toch verwacht dat hij zelf ook iets kan. Touw Ngie Tjouw is sportdirecteur en heeft zijn beleidsteam bekendgemaakt. Ook daar kunnen vraagtekens bij worden geplaatst, in elk geval bij Sergio Tawjoeram, een man die wegens sjoemelen met geld door de rechter is veroordeeld en gevangen heeft gezeten. Hoe kan zo iemand met goed fatsoen (mede) namens de minister deelnemen aan officiële gelegenheden?

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina