Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Organisaties stimuleren door huis-aan-huis concept plantondernemerschap

Organisaties stimuleren door huis-aan-huis concept plantondernemerschap

10/01/2021 06:00 - Merredith Bruce

Medewerkers van The Positive Moment laden plantjes in die zullen worden bezorgd.

Medewerkers van The Positive Moment laden plantjes in die zullen worden bezorgd.  

PARAMARIBO - Om het planten onder de samenleving verder te stimuleren en gemakkelijk te maken, hebben Selena en stichting The Positive Movement, twee gelijkgezinde organisaties, een concept bedacht. Clyde Ford van The Positive Movement, die bekend is van het landelijke moestuinenproject, zegt tegen de Ware Tijd dat het de bedoeling is om nu dichter bij de mensen te gaan en hen daarmee te motiveren om te planten.

De groente plantjes worden daarom op aanvraag tot aan huis gebracht in de ressorten en districten. Een ander doel is om ondernemerschap aan te wakkeren door personen te vragen om onder de paraplu van de organisaties plantjes in hun buurt te verkopen. "Je hebt dan geen vergunning meer nodig", zegt Ford.

Hij benadrukt dat het ook gaat om eerlijkheid en betrouwbaarheid, omdat de mensen onder een andere organisatie opereren en er dus voor moeten zorgen dat er correct wordt gehandeld, door zich bijvoorbeeld te houden aan afspraken. Er wordt ook nagegaan of een potentiële ondernemer de faciliteiten en ruimte heeft om aan de slag te kunnen gaan. Waar mogelijk komen de organisaties in.

De plantjes kunnen volgens hun tegen een redelijke prijs worden opgekocht en doorverkocht, waarbij de ondernemer zijn eigen winstmarge bepaalt. Zij spreken ook de wens uit dat er zoveel mogelijk uniforme prijzen worden gehanteerd. "Het gaat in hoofdzaak om het verder stimuleren van moestuinen in Suriname."

Ford laat weten dat The Positive Movement dankzij Selena, die haar van planten voorziet, is begonnen met de verkoop van plantjes en plantmateriaal aan de Kernkampweg. Door het huidige concept kunnen personen nu niet slechts op die locatie of bij het verkooppunt in Commewijne terecht om hun plantjes te betrekken, maar wordt deze op aanvraag tot aan huis geleverd. Er zijn sinds donderdag bij aanvang van dit concept al twintig meldingen van geïnteresseerden wat volgens Ford aangeeft dat de animo en behoefte er is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina