Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maandag lancering Diaspora Suriname Internationaal

Maandag lancering Diaspora Suriname Internationaal

10/01/2021 23:11 - Van onze redactie

Maandag lancering Diaspora Suriname Internationaal

Foto: diasporasuriname.org  

PARAMARIBO - Diaspora Suriname Internationaal (DSI) wordt maandag officieel gelanceerd als multifunctioneel en virtueel platform waar Surinamers in diaspora en het thuisland elkaar kunnen contacten voor het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname. De organisatie, waarvan Hemant Jaikaran de initiatiefnemer en voorzitter is, schrijft zich ten doel te stellen Surinamers in diaspora wereldwijd met elkaar te verbinden en tegelijk te binden met Suriname.

Op die manier, schrijft DSI, kan er op allerlei vlakken nuttig gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden om het land verder te ontwikkelen. "Suriname zal zich sneller kunnen ontwikkelen naar hoger niveau van bekendheid, zelfstandigheid en meer zelfvoorzienend worden door deskundigheid en kapitaal vanuit de diaspora te bundelen met de potenties in het land op de gebieden economie, toerisme, politiek, sport en entertainment."

Bijzondere aandacht gaat uit naar het aangaan van partnerschappen in zaken doen en sociale projecten. "Wij binden en verbinden diaspora Surinamers; voor Suriname, door Surinamers wereldwijd", is het motto van DSI. Het voornaamste doel bij het leggen van partnerschappen tussen Surinamers in diaspora en in het thuisland is om de kennis, kapitaal en mogelijkheden die er zijn en ontstaan met elkaar te verbinden.

DSI zegt te worden ondersteund door gerenommeerde experts wat haar in staat stelt beter ondersteuning te bieden aan personen, bedrijven en organisaties met vragen aangaande notarissen, accountants, juristen, taxateurs en andere financiële instellingen. Ze zegt ook beginnende en kleine ondernemers binnen de Surinaamse diaspora wereldwijd te ondersteunen en begeleiden.

Behalve Jaikaran, bekend van onder meer FC Nacional, heeft DSI elf andere bestuursleden. Renise ( Vivian) Djojosemito is zijn personal assistant en mede-intiatiefneemster. Chantal Tangali, de ondervoorzitter, is ook belast met marketing en communicatie en netwerkcoördinator. De andere bestuursleden zijn Sieske Rama (secretaris), Harry Balgobind (penningmeester), Ray Darsan (entertaimentorganisator), David van IJzendoorn (ICT-specialist, webontwerper en beheerder) en Rashmi Bajnath (webcontent manager).

In het bestuur zit verder Edgar Dikan. De ex-minister van Regionale Ontwikkeling in het kabinet-Bouterse/Adhin is juridisch adviseur. De (ex)-journalisten Frans Pinas (Radio Stanvaste) en Louis Alfaisie zijn belast met media, communicatie en merchandising. Jack Mangali, keeperstrainer van de nationale voetbalselectie van Suriname, is belast met het sportbeleid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina