Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 133ste dode, Suriname passeert 7.000 besmettingen

133ste dode, Suriname passeert 7.000 besmettingen

10/01/2021 20:17 - Van onze redactie

133ste dode, Suriname passeert 7.000 besmettingen

 

PARAMARIBO - Ook in de afgelopen 24 uur is er een persoon aan Covid-19 overleden in Suriname. Het land telt per zondagavond 133 coronadoden, van wie elf mensen deze maand zijn omgekomen.

Het is volgens infectioloog Stephen Vreden "bijna niet te vermijden" dat er in de komende tijd nog meer mensen zullen overlijden. "Ik denk dat als we de enorme piek krijgen waar we nu op zitten te wachten in de komende twee weken het aantal overlijdens dan navenant zal zijn. Het is niet anders", schtetste hij zondagavond een somber beeld.

De infectioloog reageerde daarmee op een vraag die was gesteld. "Ik wenste dat ik nee kon zeggen, maar ik moet zeggen ja. We weten dat een zeker percentage van de mensen die wordt opgenomen zal overlijden", zei hij. Het gaat vooral om mensen die ouder zijn en onderliggende aandoeningen hebben. "Maar vergis je niet, het zijn soms ook jongere mensen."

Zondagavond werd ook de kaap van zevenduizend besmettingen gepasseerd. De teller stopte op 7.008, inclusief 619 active cases. In de afgelopen 24 uur testten zestig van de 238 personen van wie een swab werd afgenomen positief op Covid-19.

Een haast even groot aantal (58) werd in het voorbije etmaal genezen verklaard, wat dat totaal bracht op 6.275. Er liggen 79 personen in ziekenhuizen en dertien op de intensivecareafdeling. Verder zijn er 370 positieven in isolatie en 839 niet positieven in quarantaine.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina