Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VSB heeft eerste vrouwelijke directeur

VSB heeft eerste vrouwelijke directeur

09/01/2021 10:01 - Van onze redactie

Malty Dwarkasing

Malty Dwarkasing Foto: VSB  

PARAMARIBO - De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft per 1 januari weer een directeur in de persoon van Malty Dwarkasing. Ze is de eerste vrouw in deze functie sinds de organisatie is opgericht in 1950, wordt gemeld in een verklaring.

De vorige directeur, Steven MacAndrew, had in januari vorig jaar - op eigen verzoek - vanwege persoonlijke omstandigheden afstand gedaan van de functie. Hij meldde toen dat hij de vereniging wel in andere organen en commissies zou vertegenwoordigen. Ook bleef hij adviseur, zei hij toen tegen de Ware Tijd. Na het besluit van MacAndrew nam Paul Torilal waar in de functie.

Dwarkasing is in oktober 2019 begonnen als beleidsmedewerker bij de vereniging en werd in augustus 2020 senior policy officer. Ze heeft daarvoor jarenlang als stafmedewerker gefungeerd bij het Planbureau en heeft zich onder meer beziggehouden met analyse van de reële sector waaronder de productiesectoren.

De nieuwbakken VSB-directeur heeft ook gefungeerd bij het Bureau voor de Staatsschuld als schuldanalist en manager middle office. De vereniging meldy dat Dwarkasing diverse trainingen en workshops heeft gevolgd bij internationale organisaties als het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank en Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank op het gebied van macro-economie en schuldbeheer.

VSB: "Zij heeft de VSB ook vertegenwoordigd in één van de werkgroepen van de NRA en zal zitting hebben in diverse overheidscommissies waaronder de Loonraad." De nieuwe directeur heeft de organisatie geregeld voorzien van informatie over de macro-economische situatie en de impact daarvan op het bedrijfsleven. Dwarkasing wenst desgevraagd pas in een later stadium in de media te treden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen