Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Mi sabi fa mi musu drai wan bedrijf'

'Mi sabi fa mi musu drai wan bedrijf'

09/01/2021 08:04 - Jason Pinas

'Mi sabi fa mi musu drai wan bedrijf'

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Joёl 'Bordo' Martinus die vrijdag is geïnstalleerd als directeur van de Anthony Nesty Sporthal, in de volksmond bekend als NIS, draagt de overtuiging dat hij een goede prestatie zal neerzetten. De kritiek in de samenleving dat hij niet geschikt is onder meer omdat hij geen hoge schoolopleiding heeft, deert hem niet.

NIS is een overheidsstichting die valt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport waar hij beleidsadviseur is. Het nieuwe bestuur dat deze week is aangetreden heeft hem gevraagd de leiding van de sporthal over te nemen van Mark Adriaans. Martinus: "Ik geloof dat ik met God aan mijn zij daar geschiedenis zal schrijven. Maar unu musu gi mi a ruimte fu sori taki mi kan du a wroko."

Echter, hij heeft geen helder idee hoe zijn beleid eruit zal zien en wil daarom nog niets beloven. Martinus wil eerst een goed beeld krijgen van wat hij heeft overgenomen en op basis daarvan beleid uitstippelen. Wel beseft hij dat het geen gemakkelijke taak wordt. "Er moet heel veel gedaan worden. Het gebouw moet een beurt krijgen en ook het terrein wordt een grote uitdaging."

Martinus benadrukt dat hij genoeg ervaring heeft om de stichting naar een hoger niveau te brengen. Als voorbeeld noemt hij de voetbalclub Notch die hij jaren lang met succes heeft geleid. "Ik ben daar nu al vijftien jaar voorzitter en heb de club naar een internationaal niveau kunnen brengen. Ik heb ook mijn eigen bedrijf dus mi no denki taki NIS kan de wan probleem gi mi fu drai. Mi sabi fa mi musu drai wan bedrijf." Minister Gracia Emanuël zegt dat ze alle vertrouwen heeft in de directeur en is ervan overtuigd dat hij een goede job zal doen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina