Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitdagende periode met leermomenten voor jong politiek duo

Uitdagende periode met leermomenten voor jong politiek duo

07/01/2021 20:02 - Merredith Bruce

VHP-parlementariër Chanrui Wang noemt als één van de uitdagingen de lange werkuren.

VHP-parlementariër Chanrui Wang noemt als één van de uitdagingen de lange werkuren. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Voor twee jonge parlementariërs, die voor het eerst in De Nationale Assemblee (DNA) zijn, was het halfjaar vanaf het begin van het parlementaire werk uitdagend. Echter, het duo ziet deze uitdagingen als leermomenten voor 2021.

Chanrui Wang (VHP) zegt tegen de Ware Tijd dat het voor hem als nieuweling "heel uitdagend" is geweest. Hij noemt als één van de uitdagingen de lange werkuren zoals toen de wet 'Uitvoering burgerlijke uitzonderingstoestand' tot in de vroege ochtenduren werd behandeld in het parlement. "Ik ben het niet gewend om op zo een hoog tempo te werken", bekent Wang. Hij noemt het prijzenswaardig dat desondanks alle parlementariërs, van zowel de oppositie als de coalitie, "zonder klagen" eensgezind de schouders onder het werk hebben gezet.

De volksvertegenwoordiger ziet aan de hand van de tijdlijn die de regering heeft uitgezet uitdagende tijden tegemoet. Hij noemt 2021 daarom ook een heel belangrijk jaar. "Ik heb geloof in de regering en ik zie betere tijden tegemoet. Ik vraag de samenleving ook geduld."

Abop-parlementariër Obed Kanape zegt vooral veel te willen leren van anderen die ervaring hebben met het parlementair werk. Deze ervaringen zal hij meenemen in zijn stijl van presenteren, voorbereiding en vooral de inhoud. De Abop-parlementariër onderstreept het belang van goed onderzoek doen om een betere bijdrage te leveren aan de debatten en bij de behandeling van de wetten.

Hij wil zich vooral inzetten voor wetten die de veiligheid en bescherming van de samenleving garanderen zoals verkeerswetten. Verder zal de parlementariër erop toezien dat er bij de aanname van wetten rekening wordt gehouden met de lage inkomensgroepen. "Ik zal ervoor pleiten dat men rekening houdt met hen die het niet kunnen dragen als gevraagd wordt om de buikriem strakker aan te halen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina