Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jarige Mangre roept op tot eenheid vakbeweging

Jarige Mangre roept op tot eenheid vakbeweging

07/01/2021 05:54 - Jason Pinas

Terwijl de jarige Reshma Mangre haar verjaardagstaart aansnijdt, wordt ze gadegeslagen door president Chandrikapersad Santokhi (l) en C-47-voorzitter Robby Berenstein. Het trio sprak woensdag over de staat van de vakbeweging.

Terwijl de jarige Reshma Mangre haar verjaardagstaart aansnijdt, wordt ze gadegeslagen door president Chandrikapersad Santokhi (l) en C-47-voorzitter Robby Berenstein. Het trio sprak woensdag over de staat van de vakbeweging. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), heeft op haar 45ste jaardag woensdag opgeroepen tot een sterkere bundeling van en betere samenwerking tussen de versplinterde vakbeweging. Ze was op dezelfde dag ook twintig jaar actief in het vakbondswezen. "We weten dat de politiek de vakbeweging heeft bespeeld en verdeeld. Het is nu meer dan ooit tijd dat we ons bundelen, doelen vaststellen en realiseren in het belang van de Surinaamse natie."

Ze had ter gelegenheid van de twee hoogtepunten in haar leven een feestje in het BvL-hoofdkwartier aan de Fred Derbystraat. President en VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi beloofde bij die gelegenheid zich te zullen inzetten om te helpen de eenheid binnen de vakbeweging te herstellen.

Hij vindt dat politiek en vakbeweging samen kunnen gaan als beide instituties hun taak goed begrijpen, maar gaf tegelijk toe dat er daarover nog veel discussie moet worden gevoerd. "Het liefst op een correcte en eerlijke wijze, zonder emoties."

De president betreurt daarom de negatieve kritiek op Mangre nadat ze gekozen had voor de politiek. Dat komt volgens hem doordat een belangrijk deel van de samenleving een ernstige negatieve kijk heeft op de politiek in Suriname. Santokhi is daarom bereid mee te werken dat deze zienswijze verandert. "Deze regering is voorstander van een goede samenwerking met de vakbeweging."

C-47-voorzitter Robby Berenstein is blij dat zijn collega vakbondsleider de oproep tot eenheid heeft gedaan op haar jaardag. Ook hij maakt geen geheim van de grote verdeeldheid binnen de vakbeweging en is trots dat Mangre tijdens een persoonlijk moment het gemeenschappelijk belang van de totale werkende klasse heeft onderstreept. "We zijn als werkende klasse door heel diepe dalen gegaan. We zijn ons ervan bewust dat de situatie waarin we nu verkeren een gevolg is van slecht financieel beleid en corruptie. Deze zaken kunnen we alleen tegengaan met een grotere eenheid onder de werkers", zei Berenstein. Voor hem staat de jaardag van zijn collega symbool voor een betere en efficiёntere samenwerking binnen de vakbeweging.

Santokhi en assembleevoorzitter Marinus Bee benadrukten de gedrevenheid van Mangre en roemden vooral haar durf. Bee: "In de zes maanden die we hebben samengewerkt heb ik uw potentie kunnen zien. We weten dat er heel weinig vrouwen zijn op de gebieden waarin u zich beweegt. U moet daarom als rolmodel dienen voor andere vrouwen zodat ook zij zich kunnen waarmaken in zowel de politiek als de vakbeweging."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina